براساس تحقیقات جدید دانشکده داروسازی دانشگاه میشیگان (U-M) و مرکز سرطان روگل که در نشریه Nature Biotechniques منتشر شده است، افزودن منگنز یون فلزی به آگونیستهای STING توانایی آنها را در مبارزه با تومور به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
اثربخشی ایمونوتراپی داخل وریدی با افزودن فلز یون منگنز افزایش مییابد
محققان در این مقاله نوشتهاند: «یونهای فلزی نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای مهم ایمنی ایفا میکنند. از این رو، تلفیق موثر یونهای فلزی با دیگر فناوریها ممکن است اشکال جدیدی از ایمنیدرمانی را ایجاد کند که به آن متالوایمونوتراپی گفته میشود.»
جیمز مون استاد علوم داروسازی و مهندسی پزشکی دانشگاه میشیگان میگوید که آنها دریافتهاند افزودن منگنز یون فلزی به آگونیستهای STING، توانایی مبارزه با تومورهای STING را در مقایسه با آگونیستهای STING که به تنهایی استفاده میشود، تا ۷۷ برابر افزایش میدهد.»
بیشتر آگونیستهای STING باید بهصورت مستقیم وارد تومور شوند، اما این مورد برای سرطانهای متاستاتیک، که عامل اصلی مرگ و میر بیماران سرطانی است، مناسب نیست. برای توسعه یک آگونیست STING برای تجویز داخل وریدی، محققان این نانوبلورها را با یک لایه چربی (مشابه لایههای موجود در واکسنهای mRNA ضدکرونا) پوشانده و در نتیجه یک سیستم نانوذره به نام CMP ایجاد کردند.
کوین سان از محققان این پروژه میگوید: «CMP جذب سلولی آگونیستهای STING را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد و همراه با منگنز، CMP باعث فعال شدن قوی STING میشود و موجب تبدیل یک تومور سرد به یک تومور داغ شده و سرطان را از بین میبرد.»
تحقیقات این تیم برای اولین بار نشان داد که نانوذرات حاوی آگونیست STING و یونهای فلزی را میتوان برای ایمونوتراپی سرطان داخل وریدی توسعه داد و این میتواند راه را برای درمانهای بیشتر ایمونوتراپی سرطان هموار کند.
CMP، که از طریق تزریق داخل جمجمه یا داخل وریدی سیستمیک تجویز میشود، ایمنی قوی ضد تومور را ایجاد میکند و با دوزهای جزئی آگونیستهای STING در مدلهای متعدد تومور موش اثر درمانی قابل توجهی را نشان میدهد. بهطور کلی، CMP پلتفورم جدیدی برای درمانهای موضعی و سیستماتیک سرطان ارائه میدهد و این کار بر پتانسیل بالای همافزایی نانوپزشکی برای متالوایمونوتراپی تأکید میکند.
این تیم در حال حاضر برای آزمایش ایمنی و کارایی CMP روی حیوانات بزرگ کار میکند. مون گفت: «ما پیشبینی میکنیم که بتوانیم یک مطالعه بالینی فاز اول را برای بررسی اثر CMP در بیماران سرطانی در آینده نزدیک آغاز کنیم.»