گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که میتواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری شود. این بیماری دومین علت شایع نابینایی است. برای رفع این عارضه داروهای ضدگلوکوم زیادی وجود دارند. از شناخته شدهترین این داروها، دورزولامید هیدروکلراید هست که به تنهایی یا به همراه سایر داروهای مرتبط برای کاهش فشار داخل چشم به کار میرود. برای کنترل فشار داخلی چشم رژیمهای چند دارویی توصیه میشود، این دارو به صورت ترکیبی با تیمولول به شکل قطره عرضه میشود. علاوه بر این داروهای موثر در درمان گلوکوم با رده درمانی مهارکنندهی Rho kinase عرضه و تاییدیههای لازم را اخذ کردهاند. علاوه بر درمانهای سنتی، داروهای بیماتوپروست ایمپلنت و تراوپروست (Insert) هم دو فرم جدید دارویی هستند که در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تاییدیه FDA را اخذ کردهاند.
سیستمهای تحویل دارو چه به شکل قطره ژل (Gel Drop) یا ایمپلنت (Implant)، درجی (Insert) و … رویکردهای مطرح در این زمینه هستند. در این فراخوان، از طرحهای مشابه این فناوریها در بحث فناوریهای نوین دارورسانی دعوت به عمل میآید.
مهمترین هدف برگزاری این رویداد، ایجاد فرصتهای رشد و موفقیت برای استارتاپها است. ایدهها یا طرحهایی که از لحاظ فنی و اقتصادی مناسب هستند را میتوان با ایجاد بستری از اساتید، فعالان بنام و زیرساختهای مهمی از قبیل: آزمایشگاه، خطوط تولیدی، فضای اداری، آموزش و…. به همراه تیم مارکتینگ به مرحله تولید انبوه و در نهایت فروش رساند. در همین راستا، شتابدهنده دارویی ماد با همکاری چالشهای فناوری و نوآوری (اینوتن) به دنبال حمایت از طرحهای این حوزه با هدف تجاریسازی آنها است.
نکات مهم درباره طرحها:
- طرحهایی که رویکرد علمی داشته باشند و همزمان از نظر کسب و کار نیز دارای توجیه باشند در اولویت پذیرش بالاتری قرار میگیرند.
- از لحاظ بازار و کسب و کاری، طرحها باید توجیه داشته باشند. (ساختار هزینه و درآمد به همراه نوع مشتریان و حجم بازار مخاطب در سال مشخص شود.)
- دارا بودن تیم با انگیزه و متخصص و همچنین توانمند
- بازار هدف و مشتریان مناسبی برای آن محصول وجود داشته باشد.