امروزه شرکتهای فناور بزرگ، کسبوکارهای نوپا، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و حتی مخترعین و محققین مختلف، در قالب متقاضیان حقیقی و حقوقی، به صورت گستردهای اقدام به ثبت اختراع و محافظت از ابداعات فنی خود مینمایند. اما پتنت چیست؟ برای اخذ یک گواهی ثبت اختراع چه الزاماتی وجود دارد؟ چه اطلاعاتی در پتنت مستتر است و چگونه میتوان از آنها استفاده کرد؟ آیا از پتنت میتوان درآمدزایی داشت؟ اینها سؤالاتی هستند که در دوره سه روزه کاریز، تحت عنوان «توسعه محصولات فناورانه با ابزار پتنت» مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
دوره سه روزه توسعه محصولات فناورانه با ابزار پتنت
این رویداد که در روزهای ۱۴، ۱۶ و ۱۸ اسفندماه و با حضور «امید کربلایی» و «مژگان عیسینژاد»، مدیرعامل و مدیر تحقیق و توسعه شرکت «فناوری ویسمن رایان» برگزار میگردد، عمدتاً بر اطلاعات پتنت و چگونگی استفاده از آنها از طریق جستجو و تحلیل پتنت تکیه دارد.
نخستین روز دوره، به این موضوع اشاره دارد که «چگونه با ثبت پتنت، از دستاوردهای پژوهشی و فناورانه خود درآمدزایی کنیم؟» در این روز به دنبال شرح موارد زیر هستیم:
- پتنت سندی فنی – حقوقی
- پتنت یا مقاله؟
- شاخص های قابل پتنت بودن یک ایده
- روشهای درآمدزایی از پتنتها
در روز دوم این رویداد، به دنبال آن هستیم که بدانیم «چگونه از میان انبوه پتنتها، فرصتها و ایدههای نو را شناسایی کنیم؟» در این روز به دنبال پاسخ به این سؤالات هستیم:
- از کجا شروع کنیم؟ (تصمیمگیری و مسیرسازی)
- چگونه ایده قابل تجاریسازی را از طریق پتنتها استخراج کنیم؟
- چگونه پتنتهای مورد نظر و مفید را بیابیم؟
- چه پتنتهایی را باید مطالعه کنیم؟
جلسه سوم نیز که با عنوان «چگونه با استفاده از اطلاعات نهفته در پتنتها، میتوان به حل چالشهای فنی و بهینهسازی محصولات پرداخت؟» برگزار میگردد، پوشش دادن موارد زیر را مد نظر دارد:
- بهرهگیری مؤثر از اطلاعات موجود در اسناد ثبت اختراع به منظور استخراج دانش فنی؛
- پردازش متون ثبت اختراع از طریق متنکاوی، الگوریتمهای یادگیری ماشین و …؛
- انواع اطلاعات قابل استخراج از اسناد ثبت اختراع به منظور تحلیل پتنت؛
- بررسی یک نمونه مطالعه موردی تحلیل پتنت.
اگر از فعالان حوزه کارآفرینی و فناوری هستید، اگر ایدهای نوآورانه در ذهن دارید و یا استارتاپ خود را راهاندازی کردهاید، اگر نگران محافظت از ایدههای خود هستید و یا میخواهید از پتنت بهعنوان یک منبع اطلاعاتی مفید استفاده کنید، در این رویداد شرکت کرده و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. لازم به تأکید است، وبینارهای فوقالذکر در تاریخهای ۱۴، ۱۶ و ۱۸ اسفندماه و از ساعت ۱۸ الی ۲۰ برگزار میگردد و علاقمندان میتوانند به صورت تکی در هر یک از این وبینارها شرکت نموده و یا برای ثبتنام یکجا در همه آنها اقدام کنند.
کد تخفیف ۵۰ درصدی ویژه همراهان ستاد نانو: nano50