پس از توسعه فناوری ساخت باتریهای با دوام، سبزتر، کارآمدتر و مقرون به صرفهتر، شرکت زیرو امیشنز دولوپمنتز (Zero Emissions Developments (ZED)) به دنبال سرمایهگذاری خصوصی ۳۰ میلیون دلاری برای ساخت کارخانهای است که این باتریها را تولید کند. این باتریها با کمک مواد بازیافتی و ساختارهایی شبیه به گرافن تولید میشوند.
راهاندازی نسل بعدی کارخانه تولید باتری خورشیدی در کوئینزلند
این کارخانه تولید محصولات حوزه انرژیهای تجدیدپذیر استرالیایی، باتریهای PowerCap را در جنوب شرقی کوئینزلند از طریق شرکت پاورکپ (PowerCap Un Ltd) تولید خواهد کرد.
برخلاف باتریهای لیتیوم یونی که کاملاً از اجزای استخراجشده ساخته میشوند، باتریهای پاورکپ از زبالههای بازیافتی تبدیل شده به کربن گرافیتی برای ایجاد آند استفاده میکنند. ZED از زبالههای جمعآوری شده از کارخانه بازیافت خود در Bowen برای ایجاد مادهای گرافن مانند استفاده میکند.
باتری پاورکپ در پایان عمر خود ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است. این فناوری توسعه یافته و طراحی شده استرالیایی همان چیزی است که دولت استرالیا روی آن حساب میکند تا به تعهد خود مبنی بر عدم انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ عمل کند.
اسکات موریسون نخست وزیر و آنگوس تیلور، وزیر انرژی استرالیا در اکتبر سال گذشته برنامه بلندمدت کاهش انتشار گازهای گلخانهای استرالیا را اجرا کردند. تیلور میگوید: «استرالیا که در انرژیهای تجدیدپذیر و برق ارزان و پاک در جهان پیشرو است، برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در بخش برق و سایر صنایع تمام تلاش خود را خواهد کرد.»
با استفاده از کربن گرافیتی قابل بازیافت، باتری مانند یک ابرخازن غیر فارادی عمل میکند که دو برابر بیشتر دوام خواهد داشت. باتریهای پاورکپ ترکیبی از برهمکنشهای فارادی و غیرفارادی (الکتروشیمیایی و الکترواستاتیکی) هستند که به شبه خازنها معروف هستند. معماری الکتروشیمیایی این باتریها توسط اکسیدهای فلزی و ساختار شیمیایی کربن گرافیتی دوپ شده منحصر به فرد ارائه میشود. این معماری نامتقارن امکان چرخه عمر بیشتر را فراهم میکند (حدود ۲۰۰۰۰ چرخه قبل از اینکه به کمتر از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه خود برسد) و همچنین ویژگیهای شارژ و دشارژ بهبودیافته را برای کاربر فراهم میکند.
باتری شبه خازن فلزی-اکسید-گرافیتی پاورکپ یک سیستم ذخیره انرژی پایدار است که دو تا سه برابر بیشتر از باتریهای لیتیوم یون استاندارد دوام میآورد. نه تنها نسبت به باتریهای سنتی ایمنتر، تمیزتر و مقرون به صرفهتر است، بلکه چگالی انرژی معادل موجود در باتریهای لیتیوم یون را تضمین میکند و تا ده برابر چگالی توان بیشتری ارائه میکند. این بدان معناست که انرژی به سرعت تحویل داده میشود، که در هنگام استفاده در خودروهای الکتریکی این ویژگی اهمیت زیادی پیدا میکند.
ال سافتی از محققان پاورکپ گفت: «ما میدانیم که این فناوری به پیشرفت توانایی ما برای تکیه بر انرژی خورشیدی و تولید خودروهای الکتریکی کمک میکند. با ساخت باتریها در استرالیا، میتوانیم کیفیت باتریهایی را که تولید میکنیم کنترل کنیم و همزمان برای استرالیاییها شغل ایجاد کنیم. ما از کسانی که مایل به سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر با فناوری پیشرفته هستند استقبال میکنیم.»