رئیس سازمان ملی استاندارد خبر از بهرهبرداری نانو نماد طی یک ماه آینده داد. این نماد تاییدیه استاندارد کالاهای نانو به شمار میرود.
نانو نماد تا ماه آینده به بهرهبرداری میرسد
مهدی اسلامپناه رئیس سازمان ملی استاندارد در گفتگو با ستاد خبری نمایشگاه ایران نانو با اشاره به این که ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی سالهای اخیر اقدامات بسیار مهمی را در این حوزه انجام دادهاند، بیان کرد: «امروز در حوزه استانداردسازی شنونده حرفهای فرهیختگان و نخبگان حوزه نانو هستیم.»
وی افزود: «ستاد نانو، شرکت های این حوزه و نخبگان آن ناظر بر روند استاندارسازی، تایید صلاحیت، متالورژی و انطباق محصولات هستند. نظر این افراد مشخص می کند که محصولات تولیدی در حوزه های علمی نوظهور حضور قرار می گیرند یا خیر.»
اسلامپناه در خصوص سیزدهمین نمایشگاه فناوری نانو اظهار کرد: «این نمایشگاه بخشی از توانمندی های نانو فناوری کشور را به نمایش گذاشته که بخشی امیدبخش و مسرت بخش است. وقتی محصولات نانویی را از نزدیک می بینیم به آینده کشور امید پیدا می کنیم.»
رئیس سازمان ملی استاندارد عنوان کرد: «در سازمان تلاش ما بر این است که با برقراری ارتباط نزدیک با صاحبان خرد و دانش و نخبگان برتر حوزه فناوری نانو و علوم نوظهور دیگر مرکز تحولی جدیدی را برای گشایش اقتصادی شکل بدهیم. بهره برداری از نانو نماد یکی از اقدامات تحولی در این حوزه به شمار می رود. این نماد که به زودی بهره برداری می شود مخصوص برخی محصولات هایتک تولید شده در کشور است.»
وی با اشاره به این که این نماد به فروش و توسعه بازار محصولات نانو کمک می کند، بیان کرد: «معاونت ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد اقدامات ویژه ای را برای محصولات های تک و دانش بنیان در حوزه های نوظهور علم استارت زده که امیدواریم با کمک بخش خصوص روند آن سرعت بگیرد چراکه در دنیای امروز فناوری حرف اول را می زند. با استفاده از سرمایه های فکری و علمی حوزه نانو می توان روند تجاری سازی را در این زمینه بهبود داد.»
اسلام پناه افزود: «نانو نماد طی یک ماه آینده به بهره برداری می رسد. این نماد تاییدیه استاندارد کالای نانو است. کالایی که در حوزه فناوری نانو تجاری سازی شده و به فروش می رسد. نانو نماد مزیت های بسیاری برای فروش داخل و صادرات محصولات به ارمغان می آورد. همچنین این نماد به معنای ثبت پتنت در داخل کشور است و قابلیت پتنت شدن در سطح بینالملل را نیز دارد.»
رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: «جریان فکری حاکم در حوزه فناوری نانو باعث شده که بیش از ۱۰ درصد از استانداردهای بینالمللی این حوزه به دست ایران تدوین شود. ۱۶۷ کشور در جهان عضو سازمان بین المللی استاندارد هستند و ایران بیش از ۱۰ درصد استانداردهای حوزه نانو را تدوین کرده، بنابراین عدد بسیار ارزشمندی به شمار می رود. این آمار در مقیاس اقتصاد بینظر بوده و افتخار بزرگی به شمار می رود.»
وی گفت: «امیدواریم با حمایت های سازمان ملی استاندارد و تلاش زیست بوم دانش بنیان و های تک، حرکت رو به جلوی حوزه نانو با سرعت بیشتری انجام شود. نانو نماد حرکتی برای افزایش سرعت توسعه این کار است.»