قرارداد همکاری در استحصال پتاس و اکسید منیزیوم از شورابه‌ها در نمایشگاه فناوری نانو منعقد شد

قرارداد همکاری در استحصال پتاس و اکسید منیزیوم از شورابه‌ها در نمایشگاه فناوری نانو منعقد شد

قرارداد همکاری در زمینه استحصال انواع پتاس و اکسید منیزیوم از شورابه‌های کشور بین شرکت نانو فناوری فردانگر و شرکت توسعه و تجهیز معادن امداد (هلدینگ زیر مجموعه مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره)) در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو منعقد شد.

به گزارش ستاد نانو و میکرو، این قرارداد همکاری که با حضور عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو  و علی اصغر نجیمی رییس گروه صنعت ستاد نانو، بین هادی احمدیان مدیر عامل شرکت توسعه و تجهیز معادن امداد (هلدینگ زیر مجموعه مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) وعلیرضا رخشا رییس هیات مدیره شرکت نانو فناوری فردانگر امضا شد.

رخشا رییس هیات مدیره شرکت نانو فناوری فردانگر در حاشیه امضای این قرارداد با اشاره به فعالیت شرکت در زمینه نانو مواد و نانو تکنولوژی در تصفیه آب و پساب و استحصال فلزات ارزشمند از معادن گفت: این قرارداد در زمینه استحصال ترکیبات فلزی استراتژیک مثل منیزیوم و لیتیوم از شورابه‌های کشور است.

وی بیان کرد: در کشور مقدار زیادی از شورابه‌ها که قابل استحصال است داریم، که بر اساس این قرارداد شروع به یک  کار تحقیقاتی و پژوهشی به صورت پایلوت برای استحصال فلزات استراتژیک از شورابه‌ها مثل لیتیوم و منیزیوم، نیکل، کبالت است.

وی گفت: با توجه به اینکه این شورابه‌ها در اختیار این هلدینگ است، این کار مشترک آغاز شده است، در ابتدا این کار به صورت پایلوت در یکی از شورابه‌های کاشان آغاز خواهد شد اما به تمام شورابه‌های کشور قابل توسعه است.

وی افزود: مدت قرارداد اولیه یک ساله است اما برای رسیدن به یک واحد صنعتی نیاز به ۲سال زمان است.

وی گفت: در این زمینه از فناوری استفاده می‌کنیم که در  دنیا خیلی استفاده نشده و این فناوری الکترولیز غشایی است تکنولوژی جدیدی است که دستاورد واحد تحقیق و توسعه خود شرکت است.

وی ادامه داد: استحصال مواد معدنی از شورابه‌ها مقرون به صرفه‌تر از لحاظ مصرف انرژی، کاهش پالایندگی وکاهش مواد زائد تولید شده از روش‌های معمول است.

وی گفت: منیزیوم استحصال شده در صنایع ساخت خودرو، ساخت قطعات هواپیما مورد استفاده است.

وی یادآور شد: ظرفیت یک شورابه بالغ بر ۵۰ میلیون تن در سال قابل استحصال است، که عدد خیلی بزرگ است و ما در ظرف پایلوت روزی یک تن است.

وی یادآور شد: این استحصال می‌تواند صرفه‌جویی ارزی و ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.