سایت NBIC: محققان آمریکایی با تزریق دستهای از نانوذرات خاص به مغز موشها، موفق شدهاند نوعی ارتباط مستقیم و بیسیم با نورونهای شبکه عصبی برقرار کنند. اعمال یک میدان مغناطیسی خارجی، سبب تولید یک میدان الکتریکی موضعی توسط این نانوذرات میشود که قادر است م
برقراری ارتباط مستقیم با مغز توسط تزریق نانوذرات
به گزارش سایت فناوری های همگرا (NBIC)، بشر در حال حاضر قادر به برقراری ارتباط مستقیم با مغز خود نمیباشد، زیرا زبان مشترکی بین آنها وجود ندارد. مغز انسان اطلاعات را با استفاده از تکانهها و میدانهای الکتریکی پیچیده، در سطح اتمی انتقال میدهد. بشر قادر است این میدانها را با استفاده از ایمپلنتها و سیمها، ثبت و دستکاری کند. اما روش وی برای این کار چندان هوشمندانه و مناسب نیست.
یک تیم تحقیقاتی پزشکی از دانشگاه بینالمللی فلوریدا در میامی، روشی دیگر برای این کار یافتهاند. این محققان، با هدف ایجاد نوعی ارتباط مستقیم و بیسیم با نورونها، ۲۰ بیلیون نانوذره را به مغز موشها تزریق کردند.
این نانوذرات الکتریکی- مغناطیسی تزریقشده، از چندین ویژگی خاص برخوردارند. اولاً، ابعاد آنها به اندازهای کوچک است که قادرند به طور نامحسوس به شبکه عصبی نزدیک شوند. ثانیاً، این نانوذرات را میتوان توسط اعمال یک میدان مغناطیسی خارجی تحریک کرد. این تحریک سبب میشود که نانوذرات، در صورت مجاورت با نورونهای خاص، یک میدان الکتریکی تولید کنند. بهگفته محققان، این میدان الکتریکی قادر است مستقیماً با میدان الکتریکی مغز ارتباط برقرار کند.
ساخرات خیزرو ، محقق ارشد این پروژه، در این زمینه اظهار داشت: «هنگامی که این نانوذرات در معرض یک میدان مغناطیسی حتی با فرکانس بسیار پایین قرار میگیرند، قادرند یک میدان الکتریکی موضعی با همان فرکانس تولید کنند. این میدان الکتریکی، با مدارهای الکتریکی شبکه عصبی مستقیماً جفت میشود».
از این نانوذرات میتوان جهت انتقال دارو به قسمتهای خاصی از مغز نیز استفاده کرد. در واقع، این تیم تحقیقاتی هماکنون نشان دادهاند که داروهای ضدایدز و ضدسرطان را میتوان توسط این روش منتقل و آزاد کرد.
همچنین با وارونه کردن فرایند مذکور، میتوان رابطی میان مغز و یک رایانه ایجاد کرد. نانوذرات در پاسخ به میدانهای الکتریکی مغز، دستهای از میدانهای مغناطیسی قابل اندازهگیری تولید میکنند. با برقراری یک مدار بسته در این سیستم، در واقع یک مکالمه با مغز برقرار میشود.