ترکیب طب گیاهی و فناوری نانو

طبق تحقیقات محققان دانشگاه روتگرز، با کپسوله کردن رنگ‌دانه معدنی موجود در زردچوبه -موسوم به کرکومین- در نانوامولسیون‌ها می‌تواند خواص طبی این ماده را بهبود بخشید
کرکومین در آب حل نمی‌شود، لذا بخش عمده‌ای از آن از بدن دفع می‌شود و مقدار باقیمانده هم به سرعت در روده دچار تحول می‌شود.

طبق تحقیقات محققان دانشگاه روتگرز، با کپسوله کردن رنگ‌دانه معدنی موجود در
زردچوبه -موسوم به کورکومین- در نانوامولسیون‌ها می‌تواند خواص طبی این ماده را
بهبود بخشید
کرکومین در آب حل نمی‌شود، لذا بخش عمده‌ای از آن از بدن دفع می‌شود و مقدار
باقیمانده هم به سرعت در روده دچار تحول می‌شود.
 

کپسوله کردن به طور فزاینده‌ای برای رهاسازی کنترل‌شده اجزای فعال زیستی، مواد معطر
و خوشبو و داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این تحقیق جدید روی توان بالقوه
مخلوط کردن فشار بالا و سرعت بالای امولسیون‌های روغن در آب، برای حفاظت از
کورکومین و افزایش مزایای طبی آن مطالعه شده‌است.
در چند سال اخیر کورکومین به‌شدت مورد توجه قرار گرفته و مطالعات زیادی روی آن
انجام شده‌است، این مطالعات بیشتر در زمینه توان بالقوه آن برای کاهش سطح کلسترول،
بهبود سلامت رگ‌های قلبی و خواص ضد سرطانی آن بوده‌است.
محققان دانشگاه روتگرز با استفاده از تری آسیل گلیسرول با زنجیره متوسط(MCT) به‌عنوان
روغن، و تویین ۲۰ به‌عنوان امولسیون‌کننده، یک امولسیون تهیه کردند که شامل قطراتی
در محدوده ۵/۷۹ تا ۸/۶۱۸ نانومتر، بود.
طبق اطلاعات موجود، عمده کورکومینی که وارد بدن می‌شود، دفع‌‌‌ شده و مقدار کمی از
آن وارد جریان خون می‌شود؛ این به واسطه غیر قابل حل‌بودن آن در آب، تحت شرایط خنثی
یا اسیدی، می‌باشد. به‌علاوه، این رنگ‌دانه معدنی داخل روده به‌سرعت دچار تغییر و
تحول می‌شود؛ بنابراین با پیدا کردن راهی برای حفاظت از کورکومین می‌توان قابلیت
دسترسی زیستی آن را افزایش داد.
این محققان گفتند: «اگرچه کورکومین تقریباً در آب غیر قابل حل است؛ اما یک درصد از
آن می‌تواند به‌صورت موفقیت‌آمیزی در امولسیون‌های روغن و آب کپسوله شود. در واقع
این امولسیون‌ها دارای ظرفیت بالایی برای حمل کورکومین هستند».
این محققان با آزمایش بر روی موش‌ها، گزارش دادند که هنگام کپسوله ‌‌‌‌شدن یک درصد
از کورکومین در امولسیون‌های روغن در آب با قطراتی در محدوده ۵/۷۹ تا ۸/۶۱۸ نانومتر،
التهاب در گوش موش‌ها ۴۳ تا ۸۵ درصد کاهش یافت. این دانشمندان گفتند: «در اینجا به
این نکته باید اشاره کرد که اثرات هم‌نیروزادی اندازه قطره ‌امولسیون و حضور لیپید
در امولسیون است که باعث فعالیت بهینه ضد التهابی کورکومین می‌شود».
همچنین آنها بیان کردند که ‌امولسیون‌های ۵/۷۹ نانومتری، نسبت به‌ امولسیون‌های
۶/۶۱۸ نانومتری، فعالیت ضد التهابی بیشتری از خود نشان دادند.
این محققان گفتند که تکمیل توزیع زیستی و اثرات دارویی کورکومین کپسوله‌شده‌ در
نانوامولسیون‌ها، در حال انجام است. آنها تأیید کردند که این زمینه فقط یکی از
مطالعات در حال پیشرفت است. در واقع طبق گفته سازمان‌دهندگان کنفرانس فناوری‌نانو
در صنایع غذایی و سلامت غذایی در آمستردام، کاربرد فناوری‌نانو و نانوذرات در صنایع
غذایی به‌سرعت در حال پیشرفت است.
نتایج این تحقیق با عنوان افزایش فعالیت ضد التهابی کورکومین با نانوامولسیون‌های
آب و روغن در مجله Food Chemistry منتشر شده‌است.