با همکاری دو شرکت، قرار است از فناوری توالییابی نانوحفرهای و هوش مصنوعی برای تشخیص بیماریهای نادر در کودکان و نوزادان استفاده شود.
استفاده تجاری از توالییابی نانوحفرهای برای تشخیص بیماریهای ژنتیکی کودکان
شرکت آکسفورد نانوپور تکنولوژیز (Oxford Nanopore Technologies) برای توسعه نرمافزاری با شرکت فابریک ژنومیکس (Fabric Genomics) در آمریکا وارد همکاری مشترک شد. این تعامل میان دو شرکت میتواند به پزشکان در تشخیص بیماریهای مربوط به نوزادان و کودکان مبتلا به اختلالات ژنتیکی در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستان کمک کند.
به گفته مسئولان این شرکت، این راه حل میتواند از طریق بررسی دادههای ژنومی و تحلیل آنها به دست آید و هدف از آن، ارائه اطلاعات و درک صحیح به پزشکان برای کمک به آنها در تشخیص اختلالات ژنتیکی نادر در کودکان است.
این فناوری در ابتدا روی آزمایشهای بسیار پیچیدگی کودکان در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) متمرکز خواهد شد، اما مسئولان این دو شرکت گفتهاند که انتظار دارند راه حلهای دیگری را نیز ارائه دهند که برای شرایط ژنتیکی با اثرات بلند مدت نظیر سرطان و بیماریهای قلبی قابل استفاده باشد.
ایده اصلی این است که فناوری توالییابی نانوحفرهای EPI2ME شرکت آکسفورد نانوپور را با راه حل توالییابی تمام ژنوم مبتنی بر هوش مصنوعی شرکت فابریک ژنومیکس ادغام کنند.
سال جاری برای آکسفورد نانوپور سال پر از اتفاق بوده است. در ماه اکتبر، این شرکت با شرکت فرانسوی بیومتریوک (Biomérrieux SA) وارد همکاری شد و با سرمایهگذاری در این شرکت به دنبال ارائه تجهیزات جدید تشخیصی رفت.
آکسفورد نانوپور نسل جدیدی از فناوری مبتنی بر نانوحفره را برای تجزیه و تحلیل مقیاسپذیر DNA و RNA در زوان واقعی ایجاد کرده است. این کار با نظارت بر تغییرات جریان الکتریکی کار میکند زیرا اسیدهای نوکلئیک با عبور از نانوحفره موجب تغییر جریان یونی عبوری از نانوحفره شده و در نتیجه سیگنال ایجاد میکنند. طیف وسیعی از دستگاههای نانوحفرهای این شرکت باعث میشود توالییابی برای هر آزمایشگاهی قابل دسترسی باشد.