برای محافظت از مواد پروبیوتیک از گزند شرایط اسیدی معده، محققان از نوعی نانوذرات مشتق شده از مواد طبیعی استفاده کردند.
نانوذرات به کمک مواد پروبیوتیک در بدن میآیند
یک تیم تحقیقاتی روش جدیدی برای کپسوله کردن پروبیوتیکها ارائه کرده است. آنها از نانوذرات برای محافظت از مواد پروبیوتیک استفاده کردند. این نانوذرات با روش رسوبدهی ضدحلال تولید شده و در شبیهسازیهای آزمایشگاهی و آزمایشهای حیوانی اثربخشی آنها تایید شده است. نتایج این پروژه در نشریه LWT منتشر شده است.
زمانی که پروبیوتیکها مصرف میشوند، میتوانند به حفظ تعادل سالم میکروارگانیسمها در روده کمک کنند، اما اغلب برای زنده ماندن باید بر شرایط سخت سیستم گوارش نظیر اسیدهای معده، صفرا و سایر چالشها در فرآیند گوارش غلبه کنند.
در این مطالعه، محققان دو ماده طبیعی – زین (پروتئینی از ذرت) و پلیساکاریدهای محلول سویا – را برای ایجاد ساختاری که پروبیوتیکها را محصور میکند و از آنها در برابر استرس محیطی محافظت میکند، ترکیب کردند.
نتایج امیدوارکننده بود؛ پروبیوتیکهای کپسولهشده نرخ بقای قابلتوجه بالاتری در شرایط شبیهسازی شده سیستم گوارشی داشتند. هنگامی که پروبیوتیکهای کپسوله شده روی موشها آزمایش شدند، نه تنها از سیستم گوارشی جان سالم به در بردند، بلکه سلامت روده را نیز بهبود بخشیدند. میکروبیوتای روده موشها افزایش تنوع و سطوح بالاتری از باکتریهای مفید را نشان داد، در حالی که باکتریهای مضر کاهش یافته بود.
دکتر چنگ چنگ، یکی از اعضای این تیم، گفت: «این تحقیق میتواند به مکملهای پروبیوتیک مؤثرتری منجر شود که از هضم در سیستم گوارش جان سالم به در میبرند و سلامت روده را بهبود میبخشند و راه را برای غذاهای عملکردی بهتر هموار میکنند.»