برخی بیماریها نظیر سرطان تخمدان بسیار دیرتشخیص داده شده و از این رو نجات جان بیماران به خطر میافتد. به تازگی با کمک نانولولههای کربنی آزمایش خونی ارائه شده که میتواند به سرعت و به شکل زودهنگام این بیماری و چند بیماری خطرناک دیگر نظیر ذاتالریه را شناسایی کند.
آزمایش خون برای تشخیص زودهنگام بیماریهای مرگبار قابل استفاده میشود
به تازگی یک آزمایش خون ارائه شده که با کمک آن میتوان برخی سرطانها را شناسایی کرد. این آزمایش خون که در آن از نانولولههای کربنی استفاده شده با بهرهمندی از هوش مصنوعی میتواند انقلابی در تشخیص بیماریهای مرگباری همچون سرطان تخمدان و ذاتالریه ایجاد کند و امکان تشخیص این بیماریها را در مراحل اولیه امکانپذیر نماید.
این آزمایش که توسط دکتر دانیل هلر و تیمش در مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ نیویورک ابداع شد، از فناوری نانولولههای کربنی برای تشخیص واکنشهای مولکولی در نمونههای خون استفاده میکند.
این نانولولهها وقتی مولکولهای خاصی به آنها متصل میشوند، طول موجهای ویژهای از نور فلورسنت ساطع میکنند. این الگوها به قدری پیچیده هستند که فقط هوش مصنوعی از طریق الگوریتمهای یادگیری ماشینی میتواند آنها را رمزگشایی کند. دکتر هلر توضیح داد: « این فناوری، مثل شناسایی اثر انگشت مولکولی برای تشخیص بسیار ظریف است.»
سرطان تخمدان که اغلب دیر تشخیص داده میشود، به سرعت گسترش مییابد. آدری موران، رئیس اتحادیه تحقیقات سرطان تخمدان (OCRA)، تاکید کرد که تشخیص زودهنگام میتواند به میزان قابل توجهی میزان مرگ و میر را کاهش دهد.
الگوریتم هوش مصنوعی که بر روی دادههای محدود بیمار آموزش دیده است، علیرغم چالشهایی که در جمعآوری نمونههای کافی برای این سرطان نادر وجود دارد، دقت قابلتوجهی را نشان داده است.
علاوه بر سرطان، هوش مصنوعی نیز انقلابی در تشخیص پنومونی ایجاد کرده است. شرکت کاریوس (Karius) مستقر در کالیفرنیا از هوش مصنوعی برای شناسایی عوامل بیماریزا در عرض ۲۴ ساعت استفاده میکند و نیاز به آزمایشهای پرهزینه متعدد را از بین میبرد.
محققان نسبت به عرضه گسترده این فناوری در عرض ۳ تا ۵ سال خوشبین هستند که نویدبخش عصر جدیدی در تشخیص پزشکی و نوآوریهای نجاتدهنده زندگی است.