معرفی گزارش: فناوری‌نانو و غذا؛ فناوری‌نانو کی و چگونه صنایع غذایی را تحت تأثیر قرار خواهد داد

شرکت ساینتیفیکا (Cientifica) به عنوان یک شرکت پیشرو جهانی در زمینه گرد‌آوری اطلاعات فناوری‌نانو، مطالعه‌ای بسیار جامع و جهانی را در مورد تأثیر فناوری‌نانو بر صنعت مواد غذایی و بازار آن انجام داده است. در گزارش صد صفحه ای این مطالعه، جزئیات کاملی از تأثیرات فناوری‌نانو در این صنعت و بازار و بخش‌های کلیدی صنعت مواد غذایی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ آمده است.

فناوری‌نانو کی و چگونه صنعت مواد غذایی را تحت تأثیر قرار خواهد داد؟
شرکت ساینتیفیکا (Cientifica) به عنوان یک شرکت پیشرو جهانی در زمینه گرد‌آوری اطلاعات فناوری‌نانو، مطالعه‌ای بسیار جامع و جهانی را در مورد تأثیر فناوری‌نانو بر صنعت مواد غذایی و بازار آن انجام داده است. در گزارش صد صفحه ای این مطالعه، جزئیات کاملی از تأثیرات فناوری‌نانو در این صنعت و بازار و بخش‌های کلیدی صنعت مواد غذایی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ آمده است.
در این گزارش پاسخ سئوالات کلیدی زیر داده شده است:

  •  کدام جنبه‌های صنعت بسته‌بندی تحت تأثیر فناوری‌نانو قرار خواهد گرفت؟ چرا؟
  •  نانومواد تاکنون چگونه به عنوان افزودنی مورد استفاده قرار می‌گرفته است؟
  •  کدامیک از این جنبه‌های کاربردی، یک فرآیند شیمیایی ساده و کدامیک نوآوری واقعی محسوب می شود؟
  •  فناوری‌نانو در چه جنبه‌هایی به طور همزمان باعث بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌ها خواهد شد؟
  •  چه کسی تاکنون از فناوری‌های نانو در صنعت مواد غذایی استفاده کرده است، و این استفاده در چه بازارهایی بوده است؟

مروری بر کاربردهای فناوری‌نانو در صنعت مواد غذایی

  • فناوری‌های نانو چه چیزهایی برای صنعت مواد غذایی به همراه دارد؟
  • زنجیره با ارزش و نکات ارزشمندی که فناوری‌نانو در صنعت مواد غذایی داراست
  • کاربردهای فناوری‌نانو در صنعت موادغذایی توسط کشورها و کنسرسیوم‌های مختلف
  • همکاری‌ بین صنایع غذایی، دارویی، لوازم آرایشی بهداشتی و دیگر صنایع مرتبط با مواد غذایی
  • کاربردهای تقویتی، آرایشی و آرایشی خوراکی.

چالش‌ها و راهکارهای ایجاد شده توسط فناوری‌نانو در صنعت مواد غذایی

  • بیماری‌های مرتبط با غذا
  • افراد سالخورده
  • فقدان خطر تغییر شرایط محلی و جهانی در تولید غذا
  • نیازمندی‌های سبک‌های مختلف زندگی
  • قابلیت تولید مواد غذایی و فرآیندهای آن
  • تحلیل و تأثیر مصرف کننده، فناوری و عوامل مرتبط با جهانی‌سازی

کاربردهای فناوری نانو در صنعت بسته‌بندی

  • نانوحسگرها برای تشخیص آلودگی و عوامل بیماری‌زا
  •  بهبود پیمایش، ره‌گیری و رصد
  • نانوکامپوزیت‌های پلیمری برای بخش حفاظت
  • پوشش‌های خود تمیز شونده در مقیاس نانو
  • پوشش مناسب برای بسته‌بندی با خاصیت میکروب‌کشی
  • سیستم‌های فعال و هوشمند جهت بسته‌بندی.

کاربردهای فناوری‌نانو در فرآوری موادغذایی

  • زمینه تقویتی، غذاهای تعاملی (تغییر بو، مزه و. . . به دلخواه)
  • افزودن نانوذرات جهت جذب بهتر مواد غذایی
  • بهبود مزه و بو، حفظ طعم غذا بدون نیاز به افزودن مقدار زیادی نمک، شکر یا مواد نگهدارنده
  • نانوکپسوله کردن و سیستم رهایش هوشمند
  • اجزای رهاساز فعال‌زیستی که مواد مغذّی (Nutrient) ، مزه‌ها، بوها و آنتی‌اکسیدان‌ را کپسوله کند
  • بهبود در فناوری‌های جداسازی

کاربردهای فناوری‌نانو در بخش ایمنی و کیفیت مواد غذایی

  • نانوبیوحسگرها برای ایمنی و کیفیت
  • تأیید و اطمینان از مواد غذایی
  • شناسایی مواد شیمیایی، آلودگی‌ها، مواد سمی و دیگر عوامل بیماری‌زا.

    کاربرد فناوری‌نانو در افزودنی‌های مواد غذایی

  • افزودن نانوذرات مانند TiO2 و SiO2 به موادغذایی
  • افزودن نانومواد جهت افزایش زمان نگهداری مواد غذایی
  • افزودن نانومواد جهت افزایش تأثیر مزه در دهانتصحیح ساختار و شالوده آن
  • بهبود پایداری مواد غذایی بر اثر استفاده از نانومواد

    پیش‌بینی بازار کاربردهای فناوری‌نانو در صنعت مواد غذاییدر این گزارش یک تحلیل جامع و کامل از میزان بازار، سرعت رشد و میزان نفوذ این فناوری در زمینه‌های ذیل آمده است:

  • بسته‌بندی هوشمند
  • بسته‌بندی فعال
  • فناوری‌های نانوی به‌کار رفته در فرآوری موادغذایی
  • فناوری‌های نانوی به کار رفته در ایمنی و کیفیت مواد غذایی
  • فناوری‌های نانوی به کار رفته در افزودنی‌های مواد غذایی.

    کاربردهای فناوری‌نانو در صنعت مواد غذایی به وسیله فناوری

  • نانوذرات و غذا
  • بیوحسگرهای نانومقیاس
  • فناوری‌نانو در جداسازی
  • تصحیح ساختار و نانوفیلتراسیون
  • نانوکپسول‌ها به عنوان سیستم‌های رهایش
  • کنترل کپسوله شدن
  • سیستم‌های رهایش نانوذره‌ای

    ارزیابی خطرات و چارچوب‌های تنظیم شده برای کاربردهای فناوری‌نانو در صنعت موادغذایی

  • موضوعات ایمنی و سلامتی
  • موضوعات اخلاقی و اجتماعی
  • حریم
  • ریسک ناشی از محدودیت‌های قانونی نانوذرات
  • اصول پیشگیرانه و احتیاطی
  • دفع مواد

    در ضمیمه این گزارش اطلاعاتی شامل موارد ذیل آمده است

  • مروری بر کاربردهای فناوری‌نانو در مواد غذایی
  • تحقیق و توسعه‌های انجام شده در حوزه نانو در شرکت‌های بزرگ مواد غذایی
  • کاربردهای فناوری‌نانو در فرآوری غذا
  • کاربردهای فناوری‌نانو در بخش ایمنی و کیفیت
  • کاربردهای فناوری‌نانو در افزودنی‌ها و اجزای مواد غذایی و همچنین در مهندسی غذا.