ساخت ظرف رشته میکروسکوپی به‌وسیله دانشمندان ژاپنی

دانشمندان ژاپنی اعلام کرده‌اند که با استفاده از یک فناوری مدرن، موفق به ساخت یک ظرف رشته شده‌‌اند که تنها در زیر میکروسکوپ قابل‌ مشاهده است.

دانشمندان ژاپنی اعلام کرده‌اند که با استفاده از یک فناوری مدرن، موفق به ساخت یک
ظرف رشته شده‌‌اند که تنها در زیر میکروسکوپ قابل‌ مشاهده است.

اخیراً پروفسور ماسایوکی ناکائو اعلام کرده‌است که همراه با دانشجویانش در دانشگاه
توکیو در پروژه‌ای ـ که برای توسعه فناوری‌های اصلاح نانولوله اجرا می‌شود ـ با
استفاده از یک ماده کربنی یک ظرف رشته با قطر یک بیست و پنج هزارم اینچ ساخته‌ا‌ست.
به گفته او این ظرف از طریق تراشیدن نانولوله‌های میکروسکوپی ساخته شده‌است.
نانولوله‌های کربنی به‌دلیل داشتن خصوصیات فیزیکی مفیدی؛ چون مقاومت مکانیکی
بالا(بالاتر از فولاد) در الکترونیک و پزشکی کاربردهای فراوانی دارند.

در این آزمایش از یک دسته‌ از «رشته‌ها» با طولی حدود ۲۵,۰۰۰/۱ اینچ و ضخامتی در
حدود ۱,۲۵۰,۰۰۰/۱ اینچ، استفاده شده‌است. ناکائو در این خصوص گفت:«ما معتقدیم که
این ظرف، کوچک‌ترین ظرفِ رامن(ramen) در دنیاست و کمترین مقدارِ رشته را در خود
جای‌ می‌دهد؛ البتّه این رشته‌ها قابل خوردن نیستند.» وی افزود: «مشکل‌ترین بخش
کار، جلوگیری از بیرون‌ ریختن رشته‌ها از بالای ظرف بود. هدف اصلی از ساخت این ظرف،
سرگرمی بوده‌است».

این ظرف در دسامبر ۲۰۰۶ ساخته شد، اما چندی پیش و در پی ورود به یک رقابتِ
تصویربرداری میکرومقیاس، به نمایش کشیده شده‌است.