ویژگیهای ضد میکروب نانوذراتی مانند نقره، باعث افزایش توجه به استفاده از این مواد در زمینه بستهبندی شده است. شرکتهای فعال در بخش بستهبندی و مواد غذایی نیز از مدتها قبل به توانمندی بالای نانوذرات برای افزایش عمر مفید محصولات فاسد شدنی پی بردهاند.
فناورینانو و بستهبندی مواد غذایی
ویژگیهای ضد میکروب نانوذراتی مانند نقره، باعث افزایش توجه به استفاده از این مواد در زمینه بستهبندی شده است. شرکتهای فعال در بخش بستهبندی و مواد غذایی نیز از مدتها قبل به توانمندی بالای نانوذرات برای افزایش عمر مفید محصولات فاسد شدنی پی بردهاند. ویژگیهای ضد میکروب نانوذراتی مانند نانونقره، میتواند در مواد مختلف بستهبندی استفاده شود. اگر این مواد در ارتباط مستقیم با مواد غذایی نباشند، هیچ گونه خطری برای مصرفکننده ایجاد نمیکنند. ولی بستهبندیهایی که از این کاربردها استفاده میکنند، مستقیماً با مواد غذایی در ارتباطند و به همین جهت در نگاه مصرفکنندگان موضوع حساسی به شمار میرود. از دیدگاه یک مصرفکننده تفاوت بین «استفاده از نانوذرات در موادی که مستقیماً با مواد غذایی در ارتباطند» و «استفاده از نانوذرات در مواد بستهبندی که ارتباط مستقیمی با مواد غذایی ندارند»، بسیار حائز اهمیت است. برای کسب اعتماد مصرفکنندگان برای استفاده از نانوذرات، در مواد بستهبندی، باید مصرفکننده مطمئن شود که این مواد توان نفوذ به داخل محصولات را ندارند. آزمایشهای محصولات غذایی بسیار سخت پیگیری میشود و باید مطمئن شد که به سلامت مصرف کننده آسیبی نمیرسد. بسیاری از تولیدکنندگان و خردهفروشان هنوز هم در مورد موضوع پر کردن اظهارنامه مقاومت میکنند و هنوز مشخص نیست که باید کدام دسته از اظهارنامهها بهطور دقیق بررسی شود؛ همچنین عدم شفافیت و قطعیت نسبت به لزوم تدوین مقررات خاص، باعث ایجاد شک و تردیدهای فراوان نسبت به استفاده از راهکارهای بستهبندی مبتنی بر فناورینانو در بین مصرفکنندگان شدهاست. همینک تنها سازمان خردهفروشان سوئیس است که با هدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان از طریق «کدتولید» تلاش میکند تا به افزایش استفاده از کاربردهای فناورینانو در بخش بستهبندی مواد غذایی کمک کند. |