ساخت حسگر زیستی برای شناسایی باکتری سالمونلا

محققان آمریکایی موفق شدند با استفاده از نانولوله‌های کربنی، حسگر زیستی برای شناسایی باکتری سالمونلا در غذا، تولید کنند. برای این کار روی نانولوله‌های کربنی آنتی بادی باکتری سالمونلا را نشاندند. لازم به‌ذکر است که پیش از تجاری شدن این فناوری باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام داد.

محققان آمریکایی موفق شدند با استفاده از نانولوله‌های کربنی، حسگر زیستی برای
شناسایی باکتری سالمونلا در غذا، تولید کنند. برای این کار روی نانولوله‌های کربنی
آنتی بادی باکتری سالمونلا را نشاندند. لازم به‌ذکر است که پیش از تجاری شدن این
فناوری باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام داد.

محققان اخیرا به یافته‌هایی رسیده‌اند که آنها را در شناسایی باکتری سالمونلا در
غذاهایی نظیر گوشت چرخ‌کرده بوقلمون، پاپایای تازه ( نوعی میوه گرمسیری) و جوانه
یونجه یاری می‌کند. به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، تقاضا برای استفاده
از فناوری‌های این چنینی به‌شدت در حال افزایش است.

یافته این محققان یک حسگر زیستی است که قادر به شناسایی حضور باکتری سالمونلا پیش
از توزیع مواد غذایی آلوده در بازار است. نتایج این تحقیق که توسط پژوهشگران
دانشگاه پنسیلوانیا و دانشگاه ایالتی آلاباما انجام شده است، گامی بزرگ در توسعه
چنین ادواتی است.

این تیم تحقیقاتی نتایج کار خود را در قالب مقاله‌ای تحت عنوان A carbon nanotube
immunosensor for Salmonella در نشریه AIP Advances به چاپ رسانده‌اند. چارلی
جانسون از محققان دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید یکی از مهمترین جنبه‌های این تحقیق آن
است که توانسته باکتری سالمونلا را در محیطی مشابه محیط واقعی مواد غذایی شناسایی
کند. در این پروژه از نانولوله‌های کربنی استفاده شده است. نانولوله‌های کربنی
موادی با ویژگی‌های منحصر به‌فرد هستند. زمانی که این نانولوله‌ها با مولکول‌های
زیستی نظیر آنتی‌بادی‌ها ترکیب می شوند، قابلیت‌های متعددی پیدا می‌کنند و از آنها
می‌توان در ادوات زیست‌فناوری استفاده کرد. برای مثال از این سیستم‌ها می‌توان در
ادواتی شناسایی سلول‌های سرطانی یا شناسایی باکتری سالمونلا استفاده نمود.

از آنجایی که مساحت سطحی نانولوله‌های کربنی زیاد است، به‌عنوان شناساگر بسیار حساس
خواهند بود. با ترکیب نانولوله‌ها با آنتی‌بادی‌های باکتری سالمونلا، می‌توان
ادواتی برای محافظت از سلامت جامعه تولید کرد. پیش از این که این حسگر شناساگر
باکتری سالمونلا بتواند به‌صورت تجاری عرضه شود باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام
داد. این تحقیق موجب شده است تا یک گام به شناسایی عوامل بیماری‌زا در مواد غذایی
با استفاده از نانولوله‌های کربنی نزدیک‌تر شویم.