یک تیم تحقیقاتی به رهبری رافائل مزنگا، استاد رشته علوم مواد غذایی، موفق به تولید نانوکامپوزیتی شده است که در آن از ترکیب گرافن و فیبریلهای پروتئینی استفاده شده است. در این نانوکامپوزیت از مزیتهای هر دو این مواد بهره برداری شده است.

نانوکامپوزیتی از جنس گرافن و پروتئین
یک تیم تحقیقاتی به رهبری رافائل مزنگا، استاد رشته علوم مواد غذایی، موفق به تولید نانوکامپوزیتی شده است که در آن از ترکیب گرافن و فیبریلهای پروتئینی استفاده شده است. در این نانوکامپوزیت از مزیتهای هر دو این مواد بهره برداری شده است. ورقههای مدوری که رافائل مزنگا از روی ظرف پتری جدا کرده درخشان و مشکی در تولید این نانوکامپوزیت بهصورت لایه لایه از گرافن و پروتئین استفاده
|
![]() |
گرافن از نظر مکانیکی بسیار مستحکم، ضد آب و رسانای خوب الکتریکی است. از سوی دیگر پروتئین فیبریلی مادهای فعال از نظر زیستی بوده و قادر است به مولکول آب بچسبد. با این تفاسیر، این نانوکامپوزیت جدید میتواند در محیط آبی و تحت شرایط مختلف رطوبتی، تغییر شکل دهد. علاوه براین، ورق گرافنی دارای حافظه شکلی است در واقع این ماده میتواند در صورت جذب آب تغییر شکل داده و با حذف آب دوباره شکل اولیه خود را بازیابی کند. از این ویژگی میتوان برای تولید حسگرهای آبی یا عملگر رطوبتی استفاده کرد. جالبترین ویژگی این نانوکامپوزیت جدید آن است که میتوان از آن برای تولید رافائل مزنگا میگوید این موضوع از نظر من زیباترین بخش داستان است، از این ماده میتواند بهگونهای طراحی شود که نیازهای دیگر محققان را نیز
|