وضعیت فناوری نانو و مسائل ایمنی آن در حوزه کشاورزی در سمیناری با عنوان «نانوفناوری ایمن: بایدها و نبایدها»، که از سوی شبکه ایمنی نانوی ایران و وزارت جهاد کشاورزی، اواخر آذر ماه سال جاری برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
کاربرد فناوری نانو و جنبههای ایمنی آن در کشاورزی بررسی شد
وضعیت فناوری نانو و مسائل ایمنی آن در حوزه کشاورزی در سمیناری با عنوان «نانوفناوری ایمن: بایدها و نبایدها»، که از سوی شبکه ایمنی نانوی ایران و وزارت جهاد کشاورزی، اواخر آذر ماه سال جاری برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
در این سمینار که ویژه مدیران وزارت جهاد کشاورزی در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران برگزار شده بود، علاوهبر این وزارتخانه، مدیرانی از استانداری البرز، شبکه ایمنی فناورینانو ایران (شانا) و کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو حضور داشتند.
در ابتدای سمینار دکتر جواد توکلیان، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، با اشاره به اهمیت بهرهبرداری از فناوری نانو در حوزه کشاورزی و استفاده از راهکارهای این فناوری در راستای حل معضلات کلان کشاورزی کشور، لزوم توجه بیشتر به جنبههای ایمنی و سلامت محصولات غذایی را یادآور شد. سپس دکتر سعید بیرودیان، دبیر شبکه ایمنی فناوری نانو ایران، ضمن معرفی این شبکه و ماموریتهای آن، زمینهسازی برای توسعه دانش، جهتدهی فعالیتهای تحقیقاتی و ایجاد همافزایی و فراهمسازی زیرساختهای مناسب را به عنوان مهمترین اهداف شبکه ذکر کرد. در ادامه دکتر داریوش داوودی، رئیس بخش تحقیقات فناوری نانو پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، وضعیت فناورینانو را در حوزه کشاورزی و در سطح ملی و بینالمللی در قالب گزارشهای آماری برای شرکتکنندگان تشریح کرد.
در این سمینار همچنین دکتر محمدکاظم کوهی؛ عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مبحثی با عنوان «ملاحظات ایمنی نانو در کشاوری، آب و غذا» را برای حضار ارائه کرد و در انتها دکتر سپیده اربابی، دبیر کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو، رویکردهای ملی و بینالمللی استاندارد و ایمنی فناوری نانو را تشریح کرد و ساختار کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو را شرح داد.
لازم بذکر است، سمینار «نانوفناوری ایمن: بایدها و نبایدها» با هدف ترویج فناوری نانو و جنبههای ایمنی آن در حوزه کشاورزی در تاریخ ۲۹آذرماه سال جاری در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران برگزار شده بود. |