دومین همایش تخصصی پلیمرهای پیشرفته در بستهبندی مواد غذایی با شعار «از ماده اولیه تا سفره» در سه پانل تخصصی، با حضور صاحبنظران دانشگاه، صنعت و ارگانهای دولتی، ۵ تیرماه سال ۱۳۹۲ برگزار شد.
بررسی کاربرد پلیمرهای زیستی در نسل جدید بستهبندی محصولات
دومین همایش تخصصی پلیمرهای پیشرفته در بسته بندی مواد غذایی با شعار «از ماده اولیه تا سفره» توسط انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و شرکت پارسا پلیمر شریف در تاریخ ۵ تیرماه سال ۱۳۹۲ در محل انستیتو برگزار شد.
دبیر علمی همایش در خصوص اهداف برگزاری چنین همایشی گفت: «عواملی که در صنعت بستهبندی تاثیرگذار هستند، بسیار متنوع است مانند نوع پلیمر، تولیدکنندگان بسته بندی، تولید کنندگان مواد غذایی، مصرفکنندگان و … . برگزاری چنین نشستهایی کمک میکند که این مجموعهها در کنار هم قرار بگیرند و دیدگاهایشان را در کنار هم مطرح کنند و ارتباط موثری بین صنعت و دانشگاه شکل بگیرد».
دکتر رضا باقری، با اشاره به ایجاد بخش دریافت مقالات در همایش امسال، از دریافت حدود ۵۰ مقاله در دبیرخانه همایش خبر داد که بگفته وی در حدود ۴۰ مقاله در زمینههای پلیمر، مواد، صنایع غذایی، مهندسی شیمی و کشاورزی به صورت پوستر پذیرفته شد و در نمایشگاه جانبی همایش به نمایش درآمد. دبیر همایش با اشاره به اینکه در دوره اول همایش در سال ۸۹ بخش دریافت مقالات نداشتند، دریافت این تعداد مقالات را خوب ارزیابی کرد. وی همچنین از برگزاری این همایش به صورت هر دو سال یکبار و ایجاد دبیرخانه دائمی همایش نیز خبر داد.
دومین همایش بستهبندی در محورهای بستهبندیهای نوین، بستهبندی اتمسفر کنترل، بستهبندی دوستدار محیط زیست، و ایمنی و سلامت، و در سه پانل و دو نشست تخصصی از صبح تا بعد از ظهر روز چهارشنبه با حضور صاحبان صنایع، دانشگاهیان و مسئولینی از ستاد نانو، سازمان پژوهشهای صنعتی ایران، پژوهشگاه استاندارد و مرکز آزمایشگاههای مرجع برپا شد.
در پانلهای تخصصی که دو نوبت قبل از ظهر برگزار شد، دکتر جوانمرد از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، دکتر وثوقی از دانشگاه صنعتی شریف، و دکتر کوکبی از دانشگاه تربیت مدرس تهران، در خصوص کاربرد فناوریهای نوین در بسته بندی هوشمند، و بستهبندیهای سازگار با محیط زیست و ماندگار، مباحثی ارائه کردند.
در پانل دوم نوبت صبح نیز دکتر خسروی از انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در خصوص پژوهشهای انجام شده در مرکز در زمینه بستهبندیهای زیست تخریبپذیر و نتایج بدست آمده مباحثی ارائه داد. پس از آن دکتر شهرستانی از مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو در خصوص امکانات مرکز و تستهای انجام شده در مرکز توضیح داد. دکتر قبادی دانا از موسسه استاندارد سخنران آخر پانل دوم بود که در خصوص استانداردهای تصویب شده در کشور در زمینه پلیمرها و بستهبندی توضیحاتی ارائه داد.
در نشست تخصصی صبحگاهی نیز که در پایان پنلهای صبح برگزار شد، متخصصان حاضر در نشست به بحث و تبادل نظر در خصوص مباحث مطرح شده در دو پانل صبح، چون آزمایشگاههای مرجع، توان فناورانه کشور، و استانداردها پرداختند. در این نشست همچنین تاسیس گرایش میان رشتهای صنعت بستهبندی مورد بررسی قرار گرفت.
نشست تخصصی اول با حضور سخنرانان دو پانل صبح برگزار شد
در پانل سوم همایش که در بعد از ظهر روز چهارشنبه برگزار شد سه سخنرانی دیگر با موضوع فناوری نانو در بستهبندیهای پلیمری برگزار شد. در این پانل دکتر محمدی از دانشگاه امیرکبیر و دکتر قنبر زاده از دانشگاه تبریز در خصوص کاربرد نانوذرات در بستهبندی بر پایه بیو پلیمر و انواع بستهبندیها با فیلم نازک پلیمری و نقش ساختار نانو در خواص مکانیکی و انتقالی بستهبندی آخرین نتایج تحقیقات خود را ارائه کردند. در پایان نیز دکتر هاشمی، بعنوان نماینده ستاد توسعه فناوری نانو در بحث کشاورزی و بستهبندی، در خصوص حمایتهای ستاد نانو از صنعت بستهبندی و فعالیتهای انجام شده از ابتدای تشکیل ستاد تاکنون توضیحاتی ارائه داد.
نشست تخصصی دوم که در پایان پانل آخر برگزار شد نیز به بحث و تبادل نظر در خصوص بررسی امکانات موجود در کشور در زمینه کاربرد فناوری نانو در بستهبندی و چشمانداز آن اختصاص یافت.
گفتنی است در کنار این همایش نمایشگاهی با حضور شرکتها و مجلات فعال در زمینه بستهبندی برپا شد، که غرفهداران به ارائه محصولات خود به محققان و دانشگاهیان پرداختند.
شایان ذکر است دومین همایش تخصصی پلیمرهای پیشرفته در بستهبندی مواد غذایی با تقدیر از پوسترهای برتر و سخنرانان همایش، عصر روز چهارشنبه به کار خود پایان داد.