انتقال کوانتومی اطلاعات به فاصله ۱۰۰ کیلومتری

سایت NBIC- محققان موفق شده‌اند با استفاده از ذرات نوری، اطلاعات کوانتومی را تا فاصله ۱۰۰ کیلومتری انتقال دهند. این کار با استفاده از فیبرهای نوری و به کمک آشکارسازهای جدیدی که می‌توانند سیگنال‌های بسیار ضعیف را اندازه بگیرند، انجام می‌شود.

به گزارش سایت فناوری های همگرا (NBIC) پژوهشگران در موسسه ملی استاندارد و فناوری ادعا می‌کنند توانسته‌اند اطلاعات کوانتومی را توسط ذرات نوری بر روی فیبرها به فاصله ۱۰۰ کیلومتری انتقال دهند یا شکل آنها را عوض کنند، چیزی که چهار برابر بیشتر از رکوردهای قبلی است. انتقال از راه دور کوانتومی، با بازسازی از راه دور مرتبط است، که در آن اطلاعات در بسته‌های ماده یا نور رمزگذاری شده‌اند. موسسه ملی استانداردها و فناوری به همراه شرکت ژاپنی نیپون تلگراف (Nippon Telegraph) و اتحادیه تلفن موفق شده‌اند دورترین فاصله‌ای که اطلاعات کوانتومی ارسال شده‌ است را به چهار برابر افزایش دهند.
مقاله “ارسال کوانتومی اطلاعات به راه دور از طریق فیبر ۱۰۰ کیلومتری با استفاده از آشکارسازهای تک فوتونی نانوسیم ابررسانای بسیار موثر” در مجله Optica منتشر شده‌است. هم مخابرات کوانتومی و هم محاسبات کوانتومی از کاربردهای فناوری ارسال به راه دور استفاده خواهند کرد، و از این طریق پردازش با سرعت نور، رمزگشایی و رمزگذاری را ممکن خواهند نمود.
راس اندرسون از دانشگاه کمبریج( Cambridge) باور دارد که هرچند اعمال بلورشناسی مدرن کافی به نظر می‌رسد، بلورشناسی کوانتومی هنوز تایید نشده‌است و ممکن است به همین وضعیت باقی بماند. سایر تیم‌های پژوهشی اطلاعات کوانتومی را در فضای آزاد به فواصل دورتری ارسال کرده‌اند، ولی توانایی انجام این کار توسط فیبرهای نوری متعارف، انعطاف‌پذیری بیشتری را برای طراحی شبکه ارائه می‌دهد. هیروکی تاکسو مولف اصلی، معتقد است که آنها به دلیل استفاده از آشکارسازهای تک فوتونی پیشرفته که در موسسه ملی استاندارد و سلامت طراحی و ساخته شده‌بودند، توانستند به این هدف دست پیدا کنند. بر اساس گفته‌های مارتی استیونس تنها حدود یک درصد از فوتون‌ها از فیبر ۱۰۰ کیلومتری عبور می‌کنند و این روش بدون استفاده از این آشکارسازهای جدید به نتیجه نمی‌رسید. مطالعات اخیر صورت‌گرفته نشان داد تکرارکننده‌های کوانتومی باید به جای نور، به اتم‌ها یا سایر مواد تکیه کنند، که این خود یک چالش مهندسی است و ممکن است سرعت ارسال را کاهش دهد.
پژوهشگران با استفاده از این آشکارسازهای موثر توانستند حالت‌های کوانتومی دلخواه را در ۸۳ درصد ارسال موفق اطلاعات انتقال دهند.