محققان با استفاده از نانوساختارهای اکسید آلومینیم موفق به ساخت پیکسل برای نمایشگرهای LCD شدند. این کار موجب بهبود کیفیت رنگ در محصولات میشود.
ساخت پیکسل نمایشگر با استفاده از اکسیدآلومینیم
بخش از زمان روزانه هر فرد صرف تماشای نمایشگرهای بلور مایع یا همان LCD میشود. کیفیت LCD ها در حال بهبود است اما در حال حاضر تمام محصولات این حوزه به گونهای ساخته میشوند که به مرور زمان کم رنگ میشوند. مقالهای با عنوان High Chromaticity Aluminum Plasmonic Pixels for Active Liquid Crystal Displays در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است که در آن از نانوساختارهای اکسیدآلومینیم برای ایجاد رنگ زنده با هزینه پایین استفاده شده است.
رنگهای رایج در نمایشگرها با مرور زمان دچار زوال میشوند به همین دلیل محققان به سراغ استفاده از نانوذرات آلومینیم رفتند که میتواند با استفاده از رزونانس پلاسمونی رنگ زنده ایجاد کند. برای تولید چنین رنگهایی محققان با استفاده از نانوذرات اکسیدآلومینیم پیکسل نمایشگر ساختند. پراش نور از سطح این پیکسلها منجر به تولید رنگ میشود که با تغییر آرایهها میتوان رنگ تولید شده را نیز تغییر داد.
استفاده از نانوساختارهای آلومینیم برای تولید پیکسل در صنعت الکترونیک مزیت دارد دلیل این امر ارزان بودن این ماده و امکان تولید ساختارهای بسیار کوچک با استفاده از آلومینیم است. در کنار این مزایا، مات بودن رنگ را میتوان از محدودیتها این روش قلمداد کرد. برای حل این مشکل استفان لینک و همکارانش روشی ارئه کردند که با استفاده از آن میتوان رنگ قرمز زنده ایجاد کرد. در پروژه جدید خود، این گروه موفق به ارائه رنگ آبی با کیفیت بالا شدند.
برای این کار آنها از برهمکنش میان رزونانس پلاسمون و ساختار آرایه پیکسلها استفاده کردند. با ترکیب نتایج قبلی و فعلی این گروه، امکان تولید طیف وسیعی از رنگهای زنده میسر میشود. این گروه تحقیقاتی رنگهای آبی، قرمز و سبز را درون LCD قرار داده و به صورت عملی نتیجه کار خود را به نمایش گذاشتند.