محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت نانوماهی فلزی از جنس طلا و نقره شدند که قادر است در بدن به حرکت در آمده و دارو را در محل مورد نظر رهاسازی کند. این نانوماهی میتواند در حراجیها هم مورد استفاده قرار گیرد.

نانوماهی فلزی در خدمت دارورسانی
پزشکان سالهاست که به دنبال یافتن روشی مناسب برای رهاسازی دارو در بدن هستند. یافتههای اخیر پژوهشگران نشان میدهد که ممکن است مسیری هوشمند برای این کار ایجاد شده باشد.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کالیفرنیا موفق به ارائه نانوماهی شدند که قادر به رهاسازی دارو در بدن است. این نانوساختار که شباهت زیادی به ماهی دارد ۸۰۰ نانومتر طول داشته و قادر به حمل دارو به نقاط عمیق بدن از طریق جریان خون است.
این نانوماهی دارای سری از جنس طلا و تانلفین و بدنی از جنس نیکل است که در آن از نقره نیز استفاده شدهاست. برای استفاده از این نانوماهی باید آن را در معرض میدان مغناطیسی نوسانی قرار داد، با این کار نانوماهی قادر به شنا کردن در جریان خون است. در این فناوری نیاز به باله یا تاژک برای حرکت نیست با این حال ساختار آن بهگونهای طراحی شده که میتواند با سرعت بالا دارو را در بدن به حرکت در آورد.

البته برای هر یک از این کاربردها باید بهبودهایی روی این نانوماهی انجام داد تا برای آن کاربرد آماده شود، این کار نیاز به تحقیقات بیشتر در این حوزه دارد.