امکان تحقق صادرات یک میلیارد دلاری نانو تا سال ۱۴۰۴

برترین رسانه‌ها و فعالان خبری حوزه فناوری نانو در سال ۹۶، روز دو‌شنبه ۲۲ مردادماه۱۳۹۷ درباغ کتاب تهران با حضور مسئولان ستاد توسعه فناوری نانو و فعالان رسانه‌ای معرفی شدند. در این رویداد دکتر سرکار بر امکان تحقق صادرات یک میلیارد دلاری محصولات‌نانویی تا سال ۱۴۰۴ تاکید کرد.

هر ساله به منظور ارزیابی عملکرد رسانه‌ها، ستاد توسعه فناوری نانو اقدام به برگزاری جشنواره «نانو و رسانه» و تجلیل از «رسانه‌های برتر» و «افراد با عملکرد برتر» در ترویج فناوری نانو می‌کند.

این جشنواره در ۲ بخش کلی رسانه‌های «عمومی» و رسانه‌های «تخصصی صنعت» با حضور دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو؛ دکتر عماد احمدوند؛ مدیر کارگروه ترویج ستاد نانو و مدیران و فعالان رسانه‌های کشور برگزار شد، برترین‌های بخش‌های مختلف رسانه‌ای معرفی و از آنها تقدیر شد.

دکتر سرکار در این مراسم ضمن تشکر از رسانه‌ها، آنها را سربازان خط مقدم ترویج و اطلاع‌رسانی فناوری‌نانو نامید. وی ضمن تاکید بر اهمیت رتبه چهارم ایران در تولید علم از رسانه‌های خواست تا از دستاوردهای علمی، صنعتی، تجاری و فناوری ایران در حوزه فناوری‌نانو حمایت کنند.

سرکار درباره پتانسیل‌های علمی ایران گفت:« ما باداشتن ۱ درصد جمعیت جهان، ۶ درصد از تولید علم نانو جهان را در اختیار داریم. با توجه به تنوع محصولات و شرکت‌ها، می‌توانیم بگوییم که وضعیت ما در تولید فناوری از تولید علم نیز بهتر است.»

وی در ادامه افزود: «  افقی که ما در حوزه صنعت در نظر گرفته‌ایم اولویت‌دهی به صادارت محصولات و فناوری‌های شرکت‌های ایرانی است. برهمین اساس، در سال گذشته ۶٫۵ میلیون دلار به چین صادرات داشتیم و تلاش می‌کنیم که در سال آینده این رقم به ۲۰ میلیون دلار برسد. مشروط براین که حمایت‌های لازم صورت پذیرد، ایران می‌تواند تا سال ۱۴۰۴ مجموعا به عدد یک میلیارد دلار صادرات در این حوزه دست پیدا کند که شاهد این ماجرا، انجام صادرات فناوری‌های پیشرفته نانویی به کشورهای پیشرو نظیر کره‌جنوبی است. تلاش می‌کنیم تا فناوری‌نانو را به عنوان یک الگوی موفق به مسئولان کشور معرفی کنیم، وقتی در حوزه فناوری‌نانو می‌توانیم پس در سایر حوزه‌های نیز این توانایی وجود دارد.»

filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c380.jpg&p2=news&p3=1&p4=1

در ابتدای مراسم دکتر احمدوند ضمن تشکر از تلاش‌های رسانه‌ها و تاکید بر نقش آنها در توسعه فناوری نانو گفت: «در این جشنواره افرادی برگزیده می‌شوند و آثاری معرفی می‌شوند، اما هدف اصلی، تشکر از تمامی فعالان عرصه خبر و رسانه است. طی‌ سال‌های گذشته افراد زیادی در حوزه خبر و رسانه تلاش کردند تا این که امروز فناوری‌نانو به عنوان یکی از افتخارات ایران  شناخته شود به‌طوری که بسیاری در داخل و خارج از کشور اذعان دارند که ایران رشد ویژه‌ای در حوزه فناوری‌نانو داشته است. طی سال‌های گذشته بیشتر تمرکز اخبار رسانه‌ها روی اخبار تحقیقاتی بوده، در حالی که بعد از گذر از دهه اول توسعه فناوری‌نانو در کشور، نیاز به اطلاع‌رسانی در بخش صنعت است.»

احمدوند جایگاه فعلی ایران در حوزه فناوری‌نانو را ماحصل یک تلاش ۱۶ ساله می‌داند که افراد زیادی از بخش دانش‌آموزی تا دانشگاهی در آن مشارکت و همدلی داشتند. آشنایی و شناخت مردم از فناوری‌نانو مرهون تلاش‌های رسانه‌ها بوده به‌طوری که معرفی این فناوری در ایران بهتر از کشورهای جهان است.

وی در ادامه افزود: « هر روز یک گروه کارشناسی کار رصد را انجام می دهند و در سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ رکورد و دیتا را از فعالیت‌های رسانه‌ها در صدا و سیما، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها ثبت کردند. هر یک از این دیتاها در ۵ شاخص ارزیابی شده تا در نهایت با جمع‌بندی این شاخص‌ها، رسانه برتر معرفی شده است. این رصد در طول سال به‌صورت روزانه انجام شده و یک کار مقطعی نبوده است.»

در این مراسم، در بخش رسانه‌های برتر سال ۹۶، دو خبرگزاری مهر و دانشجویان ایران (ایسنا) به‌صورت مشترک، روزنامه جام‌جم، روزنامه صمت (رسانه برتر حوزه تخصصی)، رادیوی ایران و شبکه تلویزیونی خبر به عنوان رتبه برتر هر رسانه معرفی و از آنها تقدیر شد.

در بخش برترین آثار رسانه‌ای، آثار مریم اویسی (دانشجو)، یوسف درویشی (ایرنا)، سپیده شعرباف (جام‌جم)، سهیلا فلاحی (جام جم)، سیاوش عقدایی (رادیو جوان)، راضیه حسینعلی (رادیو ایران)، محمد کیایی (خبرگزاری صدا و سیما)، جواد ابویی (شبکه خبر)، سمانه کچویی (هیسبان تی‌وی)، فاطمه امیراحمدی (گسترش صنعت) مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش افراد با عملکرد برتر نیز از مریم رضایی ( ایسنا)، میترا سعیدی کیا (مهر)، زهرا حاجیان ( روزنامه خراسان)،  خانم فیروزی ( تهیه کننده)، ندا اظهری ( روزنامه فرهیختگان)، مهشید جعفری ( باشگاه خبرنگاران جوان)، رامین موسوی ملکی ( تهیه کننده)، سیاوش پور جعفری ( پرس تی‌وی)، تاج میری ( شبکه العالم)، آریا طاهری (مجری)، نسرین مالک‌پور ( نشریه تازه‌های انرژی)، نادعلی بای (ماهنامه عصرکیمیاگری)، سمیرا شمس ( نشریه امواج برتر)، گلاله شاهیده‌پور ( فصلنامه سرامیک و ساختمان) تقدیر به عمل آمد.

کتابچه ارزیابی عملکرد رسانه‌های فعال در حوزه فناوری نانو از اینجا قابل دریافت است.