با همکاری مرکز نانوی ایران و چین و با میزبانی ستاد توسعه فناوری نانو، نشست مشترکی میان چند شرکت نانویی ایران در حوزه پلیمر و یک هیئت تجاری از کشور چین برگزار شد. این هیئت چینی برای آشنایی با ظرفیتهای شرکتهای ایرانی در حوزه پلیمری برنامههای مختلفی دارند.
ورود یک هیئت تجاری از چین برای آشنایی با ظرفیت شرکتهای نانویی ایران
یک هیئت تجاری از کشور چین به ایران سفر کرده تا ضمن آشنایی با ظرفیتهای شرکتهای ایرانی در حوزه پلیمر، گامهای عملی برای انجام همکاریهای مشترک برداشته شود.
در این راستا، چهارشنبه ۲۶ دی ۹۷ نشستی با حضور این هیئت تجاری و چهار شرکت ایرانی فعال در حوزه پلیمر، در محل ستاد توسعه فناوری نانو برگزار شد.
در این جلسه شرکتهای پویا پلیمر تهران، شمیم پلیمر، بسپار پیشرفته شریف و آروین سپهر پارت دستاوردهای خود را در حوزه مواد پلیمری ارائه کردند.
در ابتدای این جلسه امیر قربانعلی، مدیر مرکز نانوی ایران و چین، درباره تاریخچهی راهاندازی مرکز نانوی ایران و چین مطالبی ارائه کرد و در ادامه به تشریح فرصتهای موجود در چین برای شرکتهای ایرانی پرداخت. وی این نشست را فرصتی مناسب برای آشنایی بیشتر بخش تجاری چین با دستاوردها و توانمندیهای ایران در حوزه نانو دانست و اظهار امیدواری کرد که شرکتهای پلیمری ایرانی بتوانند پتانسیل خود را در این حوزه به هیئت چینی معرفی کنند.
در ادامه نمایندههای شرکتها به معرفی توانمندیها و دستاوردهای خود پرداختند. شرکت پویا پلیمر تهران با ظرفیت تولید ۴۵ هزار تن مستربچ و کامپاند، یکی از شرکتهای بزرگ پلیمری ایران است که محصولات خود را به کشورهای مختلف از جمله کشورهای منطقه CIS صادر میکند. این شرکت با استفاده ازفناورینانو اقدام به کاهش هزینه تولید و بهبود خواص محصولات خود کرده است.
شرکت شمیم پلیمر افزودنیهای پلیمر حاوی نانوذرات تولید میکند که موجب بهبود خواص مکانیکی و گرمایی محصولات میشود. از جمله اثرات مهم این نانوذرات میتوان به خواص آنتیباکتریال و ضدآتش اشاره کرد. دراین نشست دستاوردها و نتایج تحقیقاتی این شرکت در بخش افزودنیهای حاوی نانوسیلیکا و نانوکربنات کلسیم روی خواص پلیمرها ارائه شد و نتایج آزمایشگاهی آزمونها نیز برای هیئت چینی تشریح شد.
آروین سپهر پارت نانوموادی نظیر نقره، اکسید روی، اکسید تیتانیوم، گرافن، اکسید مس و نانوذرات رس تولید میکند که این نانومواد در صنایع مختلف قابل استفاده است. برخی از کاربردهای این نانومواد در بخش نساجی، سرامیک و پلیمر برای هیئت چینی ارائه شد. همچنین درباره ایجاد خواص ضدآتش، زیستتخریبپذیری و رفتار آنتیباکتریال و همچنین بهبود خواص مکانیکی با استفاده از این نانوذرات مطالبی ارائه شد.
شرکت بسپار پیشرفته شریف تولیدکننده مستربچ و کامپندهای نانویی است که برای بستهبندیهای هوشمند، محصولاتی ارائه کرده است. استفاده از فناوری این شرکت در بستهبندی میوه و سبزیجات موجب کنترل رطوبت و گازهایی نظیر اتیلن و دیاکسیدکربن داخل بستهبندی شده و در نهایت ماندگاری را افزایش میدهد. بسپار پیشرفته شریف برای افزایش جذب پرتو فرابنفش در بطریهای روغن محصول ویژهای دارد که برای هیئت چینی معرفی شد.
در بخش پایانی این جلسه، مدیر مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) به معرفی سازوکار این مرکز و چگونگی ایجاد همکاری میان فناور و بخش صنعت پرداخت. ارائه ۱۵۰ پروپوزال از سوی فناوران و صنعتگران به این مرکز برای ایجاد همکاری مشترک و تولید ۷ محصول از جمله دستاوردهای آیکن بوده که برای هیئت چینی جالب توجه بود.
در پایان هیئت چینی ضمن تشکر از شرکتهای ایرانی برای معرفی محصولات و خدمات خود، این نشست را نقطه آغازی برای ایجاد فصل جدیدی در همکاری مشترک میان ایران و چین خواندند و ضمن تأکید بر مزیتها و فرصتهای موجود، برای همکاری با شرکتهای نانویی اعلام آمادگی کردند.
در پایان از نمایشگاه دائمی محصولات نانویی در ستاد نانو بازدید به عمل آمد و تفاهمنامهای با یکی از این شرکتها امضاء شد.
لازم به ذکر است عصر روز چهارشنبه انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند جلسهای با این هیئت تجاری برگزار کرد.