کاتالیست سنتز متانول یکی از ترکیباتی است که معمولا از خارج از کشور وارد میشود. پتروشیمی شیراز با انعقاد قراردادی با شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو اقدام به خرید نانوکاتالیست تولید متانول این شرکت کرده است.
پتروشیمی شیراز از نانوکاتالیست ایرانی برای سنتز متانول استفاده میکند
پتروشیمی شیراز از کاتالیست نانویی ایرانی برای تولید متانول استفاده کرده است. این شرکت برای تامین نیاز خود در حوزه کاتالیست برای سنتز متانول اقدام به خرید نانوکاتالیست از شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو کرده است.
کاتالیست متانول از سه جزء اصلی ZnO، CuO و Al2O3 تشکیل شده است که این ترکیبات مخلوط گازی منوکسید کربن، هیدروژن و دیاکسیدکربن را در فشار بالای ۵۰ اتمسفر و دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد به متانول تبدیل میکند. این کاتالیست گزینشپذیری بالایی داشته به طوری که در شرایطی میتواند ۹۹ درصد گزینشپذیری ایجاد نماید. محصولات جانبی این کاتالیست مخلوطی از الکل، استر و پارافین بوده که از میان ترکیبات خروجی، اتانول و متیل فرمات بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند. البته میزان تمامی محصولات جانبی در انتهای عمر کاتالیست متجاوز از ppm900 نمیشود. یکی از مزیتهای این کاتالیست عمر بالای آن است به طوری که میتواند تا ۵ سال مورد استفاده قرار گیرد که با انجام اصلاحاتی در فرآیند ساخت، این میزان تا ۱۰ سال نیز قابل افزایش است. این نانوکاتالیست به صورت قرص استوانهای تهیه میشود.
ملیحه خرمباقری؛ مدیر طرح و برنامه شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو گفت: «ما از سال گذشته بحث استفاده از فناوری نانو را در دستور کار خود قرار دادیم و با سنتز متانول شروع کردیم. کاتالیست هیدروژناسیون استیلن کاتالیست بعدی است که درخواست گواهی نانومقیاس آن صادر شده است. امیدوار هستیم در سالهای آینده تعداد کاتالیستهای بیشتری ارائه کنیم. کاتالیست سنتز متانول معمولا از خارج وارد میشود که با استفاده از این فناوری به واردات آن بینیاز شدیم. ما برای فروش این کاتالیست در بازار داخل با پتروشیمی شیراز قراردادی منعقد کردهایم و با اعتماد به پتانسیل دانش فنی بخش تحقیق و توسعه بسیار قوی شرکت و عملکرد خوب در بارگذاری این محصول امیدوار هستیم نظر متقاضیان بیشتری را برای خرید این محصول نانویی جلب و قراردادهای بیشتری منعقد کنیم.»
با توسعه این نانوکاتالیست میتوان به جلوگیری از خروج ۱۰ میلیون یورو ارز از کشور کمک کرد.