شرکت بهریزان یکی از تولیدکنندگان دستگیره در و یراقهای ساختمانی اقدام به خرید یک دستگاه پوششدهی در خلاء با فناوری قوس کاتدی ایرانی برای خط تولید خود کرده است.
فناوری نانوپوشش برای دستگیرهها و یراقهای ساختمانی
گروه صنعتی بهریزان که در زمینه طراحی و تولید دستگیره، قفل و یراقآلات ساختمانی فعالیت دارد برای پوششدهی محصولات خود اقدام به خرید دستگاه پوششدهی در خلاء با فناوری قوس کاتدی از شرکت خلاءپوشانفلز کرده است.
سیستم پوششدهی قوس کاتدی جهت ایجاد لایههای سرامیکی نانومقیاس با سختی بالا روی بسیاری از مصنوعات و قطعات صنعتی از جمله دستگیره و یراقآلات در کاربرد دارد. این پوششها علاوهبر ایجاد سختیهای بالا و مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و فرسایش، دارای رنگهای متالفام هستند و میتوانند جلوهای زیبا و ماندگار به قطعات ساخته شده دهند. در مقایسه با سایر روشهای پوششدهی، یونهای پر انرژی ایجاد شده در روش لایهنشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی امکان رسوبدهی زیرلایه در دمای کمتر را بهوجود میآورند. زیرا در این روش یونها از انرژی کافی برای تشکیل یک لایه فشرده برخوردار هستند و نیازی به تأمین انرژی حرارتی به واسطه گرم کردن زیرلایه نیست.
مهندس مهدی هاشمی؛ مدیرعامل شرکت خلاء پوشان چسبندگی بالای پوشش، سرعت بالا ایجاد خلاء، کاربری ساده و خودکار بودن مراحل انجام کار موجب شده تا این دستگاه مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان قرار گیرد به طوری طی دو سال گذشته ۵ دستگاه از این سامانهها به تولیدکنندگان ایرانی در حوزههای مختلف تحویل داده شده است.
به اعتقاد مهندس هاشمی یکی از مشکلات خریداران، فقدان اعتماد به محصولات داخلی است که وجود بخش خدمات و دسترسی به نمونهای از دستگاه و امکان استفاده از آن میتواند به مشتریان کمک کند تا ارزیابی صحیحتری نسبت به عملکرد این دستگاه داشته باشند.
با استفاده از دستگاه لایهنشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی میتوان پوششدهی طیف وسیعی از سطوح فوق سخت، پوششهای نانوکامپوزیت و فیلمهای نازک چندلایه مانند TiN، TiAlN، CrN، ZrN، AlCrTiN و TiAlSiN را انجام داد. بالا بودن انرژی یونها در روش لایهنشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی دارای مزایایی است. لایههای نازک پوشش داده شده به روش لایهنشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی در مقایسه با روشهای دیگر تراکم بیشتری داشته و خواص چسبندگی بهتری از خود نشان میدهند. زیرا اتمهای رسوب داده شده به سطح زیرلایه نفوذ کرده و با قفل کردن پوشش به زیرلایه باعث افزایش چسبندگی پوشش میشوند.