با امضاء قراردادی میان ایران و هند، مسیر صادرات محصولات دانشبنیان ایرانی به هند تسهیل میشود. مرکز فروش و خدمات فناوری ایران در هند امروز با امضای توافق نامه بین طرف ایرانی و هندی رسما فعالیت خود را آغاز کرد.
آغاز به کار مرکز فروش و خدمات فناوری ایران در هند
با توجه به نیازهای رو به رشد بازارهای بینالمللی و توانمندی شرکتهای ایرانی در تولیدات دانشبنیان، خدمات صادرات این دسته از محصولات میتواند جذابیت جدیدی را برای بخش صادرات ایران فراهم کند. ارزش افزوده نهفته در محصولات دانشبنیان، ظرفیتی است که باید برای برون رفت کشور از خام فروشی فعال شود؛ در این مسیر دولت، صنعت و واحدهای علمی کشور به کمک یکدیگر میتوانند مشکلات و محدودیتهای پیش روی صادرات را برداشته و با نگاه همافزا، گامهای موثری را در پیشرفت صادرات فناوری بردارند تا نام ایران آنگونه که شایسته است در بازار فناوریهای نوظهور بدرخشد. در این راستا ستاد توسعه فناوری نانو با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دفاتری با هدف توسعه بخش صادرات محصولات دانشبنیان در حال راهاندازی دارد. تاکنون در کشورهای چین (شهرهای سوژو و گوانگجو)، اندونزی، ترکیه، عراق، سوریه مراکزی به این جهت راهاندازی شدهاند.
مرکز فروش و خدمات فناوری ایران در هند امروز با امضای توافقنامه بین موسسه خدمات فناوری تا بازار و طرف هندی رسما فعالیت خود را آغاز نمود. این مرکز علاوه بر ارائه خدمات برای تسهیل امر صادرات محصولات دانشبنیان به هند، با برگزاری نشستهای نامزد تجاری و شرکت در نمایشگاههای معتبر هند درصدد است تا تجار و صنایع هند را برای خرید از شرکتهای فناور ایرانی ترغیب کند. محصولات شرکتهای ایرانی در حوزههای انرژی، سلامت و بهداشت، مواد هوشمند و پیشرفته، ساختمان از اولویت بالاتری برای صادرات به هند برخوردارند.
دکتر حامد افشاری؛ مدیر موسسه خدمات فناوری تا بازار درباره این توافقنامه میگوید: «امیدواریم که امضاء این تفاهمنامه بتواند برکاتی برای تولید ثروت و ارزشافزوده برای شرکتهای دانشبنیان داشته باشد. ما طی ماههای آتی نشستهای تخصصی را در حوزههایی نظیر پلیمر، نساجی، سلامت و فیلتر خواهیم داشت و امیدواریم که با توجه به جمعیت هند و بازار بزرگ این کشور بتوانیم صادرات محصولات دانشبنیان را به این کشور انجام دهیم.»
سید مجتبی قدمگاهی؛ مدیر مرکز فروش محصولات دانشبنیان ایران در هند بیان داشت این توافقنامه حاصل تلاش و تمرکز شش ماههای است که با طرف خارجی امروز به امضا رسید. قطعا این آغاز راه است و برای پیشبرد اهداف و رسیدن به یک تجارت خوب بین دو کشور تمام سعی خود را بهکار خواهیم بست. وی افزود تمام زنجیره تولید تا فروش باید همت کنند تا برای صادرات پایدار محصولات دانشبنیان به هند و کشورهای دیگر همه ظرفیتها بهکار گرفته شود. اگر شرکتهای قوی ایرانی در عرصه فناوری بتوانند یک خوشنامی صادراتی در هند ایجاد کنند راه برای شرکتهای متوسط و کوچک هم باز خواهد شد.
دسترسی آسان و ارزان، رابطه خوب دو کشور ایران و هند، خطوط کشتیرانی و بنادر، معافیت از تحریمهای بندر چابهار برای هند، خوشنامی محصولات ایران در بازار هند از جمله موارد و مزیتهای این بازار یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری است. اولین برنامه این مرکز که به زودی اعلام خواهد شد برگزاری یک نشست نامزدتجاری (Business Matchmaking) با حضور بیست شرکت از ایران خواهد بود.