شرکت سلکتا بایوساینسز نتایج فاز دوم آزمون بالینی روی نانودارویی موسوم به ImmTOR را منتشر کرد که برای درمان بیماران مبتلا به نقرس ساخته شده است.
ارائه نتایج فاز دوم آزمون بالینی نانوداروی ضدنقرس
شرکت سلکتا بایوساینسز (Selecta Biosciences) شرکتی فعال در حوزه نانوزیستفناوری است. این شرکت اعلام کرد که زوایای جدیدی از پتانسیلهای روش درمانی مبتنی بر سیستم ایمنی بدن را آشکار کرده است. این شرکت دادههای مربوط به مرحله دوم آزمون بالینی مربوط به نانوداروی درمان نقرس مزمن را در نشست سالانه روماتولوژی آمریکا ارائه کرده است.
در این نشست، اطلاعات مربوط به استفاده از این دارو در دو دوز مختلف برای درمان بیماران مبتلا به نقرس ارائه شده است. همچنین محققان این شرکت نشان دادند که دوز ماهانه نانوذرات تولروژنیک ImmTOR همراه با اریکاز پیگلیته شده کاهش تولید آنتیبادی ضددارو را کاهش میدهد.
بیش از۱۰۰ داروی تایید شده در آمریکا، وجود مشکل اثرات جانبی روی بستهبندیهای آن ها درج شدهاست، تعداد بیشماری دارو نیز هیچگاه به قفسه داروخانهها نمیرسند که دلیل آن، وجود تاثیر روی پاسخ سیستم ایمنی بدن است که موجب کاهش اثربخشی و محدودیت در کاربرد آنها میشود.
شرکت سلکتا بایوساینسز یکی از شرکتهایی است که روی پلتفورمهای مربوط به سیستم ایمنی بدن کار میکند. این شرکت برای حل این مشکل سامانههای مبتنی بر نانوذرات موسوم به ImmTOR را ابداع کرده است که میتواند پاسخ سیستم ایمنی بدن را کنترل کند. این شرکت فناوری ImmTOR را با چند داروی زیستی که پاسخ ناخواسته در بدن ایجاد میکند، ترکیب کرده و موفق به افزایش اثربخشی و ایمنی این داروها شده است. این شرکت در حال حاضر وارد فاز دوم آزمون بالینی شده و قصد دارد از این فناوری برای درمان بیماری التهاب استفاده کند. ریشه این فناوری به مقالهای بازمیگردد که در سال ۱۹۹۴ توسط امید فرخزاد و همکارانش در نشریه Science به چاپ رسید. آنها نانوذرات زیستتخریبپذیری ساختند که میتواند دارو را حمل کرده و بهصورت کنترل شده در بدن رهاسازی کند. آنها در سال ۲۰۰۶ نشان دادند که چگونه این نانوذرات برای رهایش داروی ضدسرطان قابل استفاده هستند. در سال ۲۰۰۸ آنها شرکت سلکتا بایوساینسز را تاسیس کردند تا از این فناوری برای کنترل سیستم ایمنی بدن استفاده نمایند.