به اعتقاد مدیرعامل شرکت پارس پیویدی، ایجاد نانوپوشش با رسوب فیزیکی بخار (PVD) موجب شده تا محصولات موجود در بازار دوام بیشتری پیدا کرده و تولیدکنندگان بتوانند با اطمینان بیشتری، کیفیت محصولات خود را تضمین کنند.
افزایش ضمانت محصولات ایرانی با استفاده از نانوپوشش
محمد متین؛ مدیرعامل شرکت پارس پیویدی که در بخش ارائه خدمات پوششهای تزئینی PVD فعالیت دارد از افزایش اقبال به فناوری نانوپوشش خبر دارد. متین میگوید: «بسیاری از شرکتهای تولیدکننده شیرآلات، لوازم آشپزخانه، لوازم حمام و دستشویی و حتی بلور و شیشه برای اینکه بتوانند ضمانت مطمئنتر و طولانیتر برای محصولات خود ارائه دهند اقدام به استفاده از نانوپوشش میکنند. نانوپوششهای تزیئنی شرکت پارس پیویدی موجب میشود تا علاوهبراین که محصول از گزند آسیبهای محیطی و خوردگیهای رایج مصون باشد، ظاهر زیباتری نیز داشته باشد. برای این کار ما از دستگاه پوششدهی در خلاء موسوم به PVD استفاده میکنیم.»
وی درباره سابقه فعالیت این شرکت میگوید: «سال ۹۶ اولین دستگاه لایهنشانی را از شرکت یارنیکان صالح خریداری کردیم و به دلیل استقبال خوب بازار در سال ۹۷ دومین دستگاه نیز از این شرکت خریداری شد. در حال حاضر با تمام ظرفیت در حال ارائه خدمات بوده و برای خرید دستگاه سوم در سال آینده در حال برنامهریزی هستیم.»
مدیرعامل شرکت پارس پیویدی درباره مشتریان این شرکت میگوید: «طیف وسیعی از صنایع در لیست مشتریان ما قرار دارند. در بخش لوازم آشپزخانه شرکتهایی نظیر لیمون و اورانوس از فناوری نانوپوشش ما استفاده میکنند. در بخش شیرآلات ساختمانی شرکتهای KWC، کلارپویا، گلپایگان و شادان با ما همکاری دارند. در بخش لوازم حمام و دستشویی که بیشترین حجم فعالیت ما را تشکیل میدهد، شرکتهای مبین، نیلو، اطلس، نگین، مروارید و حباب از فناوری نانوپوشش ما استفاده میکنند. حوله خشککنها و رادیاتورها نیز مزین به فناوری نانوپوشش شدهاند. در بخش یراقآلات دستگیره نیز ما مشتریان زیادی در بازار داریم. به تازگی بلور و شیشه را نیز وارد لیست خدمات خود کرده و به مشتریان در این بخش نیز خدمات ارائه میدهیم.»
شرکت پارس پیویدی قادر به پوششدهی انواع سطوح فلزی با لایه نانوساختار TiN ،TiAlN و Ti با ضخامت و ساختار نانومتری به روش رسوب فیزیکی بخار است. پوششهای لایه نازک نیتریدی فلزات واسطه مانند TiN و TiAlN دارای کاربردهای صنعتی گستردهای در زمینه پوششهای محافظ سخت، موانع نفوذی در فناوری نیمه رساناها، کاربردهای نوری و تزئینی هستند. رنگ مهمترین خاصیت پوششهای تزئینی بوده و شناختهشدهترین پوشش سخت تزئینی TiN و TiAlN است. با اعمال این پوششها بر روی زیرلایهای صاف، سطح ظاهری جذاب داشته و سختی بالا و سایش کم آن را با دوامتر میسازد. چنین پوششهای سخت تزئینی لایه نازک در لولهکشی، کالاهای ورزشی، لوازم غذاخوری فلزی، فریم عینک، لوازم تزئینی، جواهرآلات بدلی، شیرآلات، دستگیره و یراقآلات و دیگر کاربردهای مشابه که در آنها پوشش در معرض سایش، فرسایش و خوردگی در حین استفاده و تمیز کردن است کاربرد دارد. ضخامت میانگین پوششها حدود ۴۰ نانومتر بوده که با اعمال این پوشش افزایش سختی فولاد ضدزنگ از ۱۵۰ ویکرز به حدود ۷۵۰ ویکرز میرسد.