به گفته مدیران شرکت توسعه فناوری شریف سولار، این شرکت در حوزه سلولهای خورشیدی و تجهیزات آزمایشگاهی نظیر میکروسکوپ الکترونی روبشی، به پشتوانه تحقیق و توسعه دانشگاهی اکنون در این حوزه در کشور مرجعیت یافته و این پشتوانه یکی از مهمترین مزایای نسبی شریف سولار نسبت به بسیاری از شرکتهای خارجی است.
مرجعیت محصولات و خدمات، نتیجه پشتوانه تحقیق و توسعه دانشگاهی
شریف سولار در واقع یک گروه برآمده از آزمایشگاه نانوذرات و پوششهای نانومتری دانشگاه صنعتی شریف است که از همکاری تعدادی از نخستین پژوهشگران و فارغالتحصیلان حوزه سلولهای خورشیدی و با همت دکتر نیما تقوینیا در دانشکده فیزیک این دانشگاه در سال ۱۳۹۳ شکل گرفته است و از ابتدای سال ۱۳۹۴ با نام شرکت توسعه فناوری شریف سولار فعالیت خود را آغاز کرده است.
فرزانه مهیاری مدیر فناوری اطلاعات شرکت توسعه فناوری شریف سولار درباره موقعیت و حوزه فعالیت این شرکت میگوید: «زمینه کاری عمده شرکت دانشبنیان شریف سولار که در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مستقر است در حال حاضر تجهیزات آزمایشگاهی است که به طور خاص در حوزه ساخت و آنالیز سلولهای خورشیدی کاربرد دارند ولی به طور عام دارای کاربردهای متنوع دیگری هستند. علاوه بر تجهیزات، طیف بزرگی از مواد آزمایشگاهی مورداستفاده در سلولهای خورشیدی، LED و الکترونیک پرینتی در شرکت تولید شده و خدمات گستردهای در زمینه ساخت و آنالیز سلولهای خورشیدی ارائه میشود. شریف سولار با ارائه سبد کاملی از محصولات و خدمات در حوزه سلولهای خورشیدی و پشتوانه تحقیق و توسعه دانشگاهی اکنون در این حوزه در کشور مرجعیت یافته است و این پشتوانه یکی از مهمترین مزایای نسبی شریف سولار نسبت به بسیاری از شرکتهای داخلی و خارجی است.»
مهیاری در ادامه میگوید: «از اولین دستگاههایی که در این مجموعه ساخته شد دستگاه شبیهساز طیف خورشید است که برای اندازهگیریهای استاندارد سلولهای خورشیدی بهکار میرود. شبیهساز شریف سولار براساس نور LED، نور خورشید را از ۳۸۰ تا ۱۰۰۰ نانومتر شبیهسازی میکند. این مجموعه بنابر نیاز خود، به مرور اقدام به ساخت مواد و تجهیزات آزمایشگاهی دیگر در حوزه سلولهای خورشیدی کرده که همه آنها به مرحله فروش نیز رسیده است.»
از دیگر تجهیزات تولیدی این مجموعه، دستگاه اندازهگیری بازده کوانتومی خارجی سلولهای خورشیدی (IPCE)، دستگاه اندازهگیری اثر هال و مقاومت سطحی، پتانسیواستات/گالوانواستات با قابلیت اندازهگیری امپدانس الکتروشیمیایی، کوره حرارتدهی سریع (RTP)، گلاوباکس، پروفایلومتر سطح، اسپری التراسونیک و پیرولیز با قابلیت لایهنشانی به ضخامتهای خیلی نازک و دیگر تجهیزات مرتبط با حوزه سلولهای خورشیدی است.
به گفته مدیر فناوری اطلاعات شرکت شریف سولار، دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) دستگاه دیگری در این مجموعه است که بخش تحقیق و توسعه آن روبه اتمام است و آزمونهای اولیه روی آن انجام شده و به زودی وارد بازار تجهیزات آزمایشگاهی میشود.
مهیاری درباره بازار فروش و برنامههای آینده گفت: «فروش داخلی در حال انجام است و ما در پی ایجاد زیرساختهایی برای توسعه صادرات هستیم و در همین راستا فروشهایی به کشور عراق و ترکیه نیز داشتهایم. گرچه فعالیت عمده شرکت در حال حاضر تولید تجهیزات آزمایشگاهی و نیز مواد و خدمات آزمایشگاهی است، شریف سولار تلاش میکند در سالهای آینده به حوزه ساخت سلولهای خورشیدی قابل پرینت و ارزان وارد شود.»
وی در ادامه گفت: «در دسترس بودن، خدمات پس از فروش، کیفیت قابلرقابت محصولات و قیمتهای پایین تجهیزات این مجموعه نسبت به مشابه خارجی آنها شرکتهای بزرگی مثل فولاد مبارکه و پارس جنوبی را به خرید محصولات شرکت شریف سولار تشویق کرده است. ما به دلیل اینکه از صفر تا صد تولید محصول را در مجموعه شریف سولار انجام میدهیم میتوانیم تجهیزاتی که به صورت خاص از طرف متقاضیان سفارش داده میشود را براساس نیاز آنها طراحی و تولید کنیم.»
۳ دستگاه اسپری پیرولیز، اسپری التراسونیک و پروفایلومتر شرکت توسعه فناوری شریف سولار موفق به دریافت گواهی نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شدهاند.