با همکاری شرکت آکسفورد نانوپور، اتحادی در بریتانیا در حال کار است تا ژنوم ویروس کرونا را در تمام افراد مبتلا بررسی کند.
تشکیل اتحادی برای توالییابی ژنوم ویروس کرونا با نانوحفره
بریتانیا، اتحاد توالی ژنوم کووید ۱۹ را برای تجزیه و تحلیل در مقیاس وسیع ایجاد میکند. فناوری توالییابی شرکت آکسفورد نانوپور (Oxford Nanopore) از قابلیت توالییابی سریع این شبکه پشتیبانی میکند.
بریتانیا به تازگی اتحادی برای توالییابی ژنوم ویروس کرونا ایجاد کرده است که امکان تجزیهوتحلیل سریع، گسترده و در مقیاس بزرگ را از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ فراهم میکند.
این شبکه با هدف تعیین توالی ویروس تمام نمونههای بیمارانی که تست کرونای آنها مثبت شده، فعالیت میکند. اطلاعات توالییابی انجام شده دیدگاههای تازهای ایجاد میکند تا محققان دریابند که این ویروس چگونه انتقال یافته و چطور جهش پیدا میکند.
شرکت آکسفورد نانوپور بسیار خوشحال است که یکی از تیمهای شرکتکننده در این پروژه بوده و قرار است شرکتکنندگان از شهرهای مختلف نظیر بیرمنگام، لندن، ادینبورگ، گلاسکو، ناتینگهام، شفیلد، لیورپول، کاردیف، اکستر و کمبریج را پیشیبانی کند. توالییابی نانوحفرهای میتواند ژنوم کل ویروس را در مدت زمان ۷ ساعت شناسایی کند. این کار با استفاده از دستگاه همراه موسوم به MinION یا با دستگاه رومیزی به نام GridION انجام میشود.
فعالیت شبکه ARTIC برای فعالسازی توالییابی ویروس SARS-CoV-2 در بریتانیا و سراسر جهان بسیار مهم است. از زمان ارائه روش توالییابی نانوحفرهای از ژانویه ۲۰۲۰ تاکنون، دستورالعمل این شبکه برای توالییابی سریع ویروس SARS-CoV-2 اجرا شده است تا ویروسی که منشأ آن در چین بوده و اکنون سراسر جهان را در نوردیده، توالییابی شود.
دستگاه MinION شرکت آکسفورد نانوپور برای توالییابی ویروسهای دیگر نظیر آنفولانزای پرندگان، تبزرد و تب لاسا نیز به کار گرفته شده است. همچنین این فناوری برای بیماریهایی با منشأ پاتوژن باکتریایی یا قارچی نیز استفاده شده است. این فناوری برای توالییابی چندین شیوع مختلف نظیر زیکا در برزیل و ایبولا در گینه مورداستفاده قرار گرفته است.
اکسفورد نانوپور از گروههای مختلف در سراسر جهان برای بررسی ژنوم ویروس کووید ۱۹ پشتیبانی میکند. طیفوسیعی از کارها از جمله توالییابی کل ژنوم، آنالیز متاژنوم و توالییابی مستقیم RNA با این فناوری انجام شده است.