استانداردهای فناوری نانو، موضوع اولین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین دامپزشکی

اولین کنفرانس ملی «فناوری‌های نوین دامپزشکی» با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینه فناوری‌های نوین دامپزشکی و ارتقای رابطه میان صنعت و دانشگاه، با حضور متخصصانی از حوزه دامپزشکی در روز ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ برگزار گردید. برگزاری این کنفرانس و حضور شرکت‌کنندگان آن به صورت مجازی انجام شد و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل میزبانی این رویداد را برعهده داشت.

این کنفرانس به محورهای متعدد و موضوعات گوناگونی پرداخته بود که فناوری نانو یکی از محورها و موضوعات اصلی آن بود. موضوعات مرتبط با فناوری نانو عبارت بود از: کاربرد نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی در حوزه آبزیان، نانوتکنولوژی و کاربرد آن در صنایع غذایی، علوم نانو در دامپزشکی، مزایا و مخاطرات نانوتکنولوژی در حوزه دامپزشکی، کاربرد نانوتکنولوژی در علوم دامی و تغذیه دام، ارزیابی بی‌خطری فرآورده های دامپزشکی بر پایه نانوتکنولوژی، استانداردهای فناوری نانو.

در این کنفرانس دکتر محمدکاظم کوهی، دبیر کمیته فناوری نانو سازمان دامپزشکی کشور، توضیحاتی را در خصوص کاربردهای فناوری نانو در دامپزشکی ارائه داد و پس از معرفی کمیته فناوری نانو سازمان دامپزشکی، نحوه ثبت و فرایند اخذ مجوز مصرف برای محصولات نانو با کاربری دامپزشکی را تشریح نمود. در ادامه آقای حسن پوی‌پوی، دبیر گروه استاندارد و ارزیابی ستاد توسعه فناوری نانو، به معرفی این ستاد و فعالیت‌ها و دستاوردهای آن پرداخت و با اشاره به لزوم استانداردسازی حوزه دامپزشکی و جایگاه ایران در زمینه استانداردسازی فناوری نانو، حمایت‌های ستاد توسعه فناوری نانو را برای حاضرین بیان کرد. همچنین در این کنفرانس در حوزه فناوری نانو، سخنرانی‌ها و مقالاتی با موضوعات زیر ارائه گردید:

  • ملاحظات مهم در ارزیابی ریسک فناوری نانو در بخش کشاورزی و دامپزشکی
  • اهمیت استاندارد‌سازی در زمینه ایمنی نانو برای توسعه پایدار فناوری نانو
  • اثرات ژنوتوکسیک و جهش‌زایی نانوذرات
  • کاربرد استانداردهای بین‌المللی در مطالعات سم‌شناسی نانو
  • مروری بر مطالعات انجام شده در زمینه کاربردها و اثرات نانوزیست‌فناوری در آبزی‌پروری ایران
  • کاربرد نشاسته در تولید نانومواد مورد استفاده در صنعت غذا
  • نانوذرات مغناطیسی راهکاری مناسب در امنیت صنایع غذایی
  • اهمیت نانوذرات در حوزۀ تغذیه، دامپروری و دامپزشکی
  • تهیه و ارزیابی خصوصیات فیزیکی و اثرات ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوامولسیون اسانس دانه رازیانه در محیط آزمایشگاهی
  • تولید نانوفیبرهای بر پایه پروتئین ایزوله سویا دارای اسانس آویشن شیرازی و دارچین و بررسی اثرات شیمیایی و ضدمیکروبی آن‌ها

   علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به وبگاه کنفرانس ملی فناوری‌های نوین دامپزشکی به نشانی mvtconf.ir مراجعه کنند.