استانداردهای فناوری نانو، موضوع اولین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین دامپزشکی

اولین کنفرانس ملی «فناوری‌های نوین دامپزشکی» با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینه فناوری‌های نوین دامپزشکی و ارتقای رابطه میان صنعت و دانشگاه، با حضور متخصصانی از حوزه دامپزشکی در روز ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ برگزار گردید. برگزاری این کنفرانس و حضور شرکت‌کنندگان آن به صورت مجازی انجام شد و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل میزبانی این رویداد را برعهده داشت.

این کنفرانس به محورهای متعدد و موضوعات گوناگونی پرداخته بود که فناوری نانو یکی از محورها و موضوعات اصلی آن بود. موضوعات مرتبط با فناوری نانو عبارت بود از: کاربرد نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی در حوزه آبزیان، نانوتکنولوژی و کاربرد آن در صنایع غذایی، علوم نانو در دامپزشکی، مزایا و مخاطرات نانوتکنولوژی در حوزه دامپزشکی، کاربرد نانوتکنولوژی در علوم دامی و تغذیه دام، ارزیابی بی‌خطری فرآورده های دامپزشکی بر پایه نانوتکنولوژی، استانداردهای فناوری نانو.

در این کنفرانس دکتر محمدکاظم کوهی، دبیر کمیته فناوری نانو ، توضیحاتی را در خصوص کاربردهای فناوری نانو در دامپزشکی ارائه داد و پس از معرفی کمیته فناوری نانو سازمان دامپزشکی، نحوه ثبت و فرایند اخذ مجوز مصرف برای محصولات نانو با کاربری دامپزشکی را تشریح نمود. در ادامه آقای حسن پوی‌پوی، دبیر گروه استاندارد و ارزیابی ستاد توسعه فناوری نانو، به معرفی این ستاد و فعالیت‌ها و دستاوردهای آن پرداخت و با اشاره به لزوم استانداردسازی حوزه دامپزشکی و جایگاه ایران در زمینه استانداردسازی فناوری نانو، حمایت‌های ستاد توسعه فناوری نانو را برای حاضرین بیان کرد. همچنین در این کنفرانس در حوزه فناوری نانو، سخنرانی‌ها و مقالاتی با موضوعات زیر ارائه گردید:

  • ملاحظات مهم در ارزیابی ریسک فناوری نانو در بخش کشاورزی و دامپزشکی
  • اهمیت استاندارد‌سازی در زمینه ایمنی نانو برای توسعه پایدار فناوری نانو
  • اثرات ژنوتوکسیک و جهش‌زایی نانوذرات
  • کاربرد استانداردهای بین‌المللی در مطالعات سم‌شناسی نانو
  • مروری بر مطالعات انجام شده در زمینه کاربردها و اثرات نانوزیست‌فناوری در آبزی‌پروری ایران
  • کاربرد نشاسته در تولید نانومواد مورد استفاده در صنعت غذا
  • نانوذرات مغناطیسی راهکاری مناسب در امنیت صنایع غذایی
  • اهمیت نانوذرات در حوزۀ تغذیه، دامپروری و دامپزشکی
  • تهیه و ارزیابی خصوصیات فیزیکی و اثرات ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوامولسیون اسانس دانه رازیانه در محیط آزمایشگاهی
  • تولید نانوفیبرهای بر پایه پروتئین ایزوله سویا دارای اسانس آویشن شیرازی و دارچین و بررسی اثرات شیمیایی و ضدمیکروبی آن‌ها

   علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به وبگاه کنفرانس ملی فناوری‌های نوین دامپزشکی به نشانی mvtconf.ir مراجعه کنند.