کاهش ۳۰ درصدی نیاز به پلاستیک خام در بسته‌بندی‌ها با کمک فناوری‌نانو

شرکت سرمایه‌گذاری PINC، وابسته به گروه مواد غذایی و نوشیدنی بین‌المللی پائولیگ (Paulig)، در استارتاپ سوئدی گلنتکس (Glenntex) سرمایه‌گذاری کرده است. گلنتکس روشی نوآورانه برای عملکردپذیر کردن گرافن توسعه داده است که می‌تواند نیاز به پلاستیک خام در بسته‌بندی را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. این سرمایه‌گذاری در راستای تعهد پائولیگ به پایداری و توسعه راهکارهای نوآورانه برای آینده صنعت غذا انجام شده است.

اتحادیه اروپا با اجرای مقررات جدید «بسته‌بندی و ضایعات بسته‌بندی» (Packaging and Packaging Waste Regulation – PPWR) در حال پیشبرد تلاش‌های خود برای دستیابی به اقتصاد چرخشی است. این مقررات تا سال ۲۰۳۰ بر الزام بازیافت‌پذیر یا قابل استفاده مجدد بودن تمام بسته‌بندی‌ها تأکید دارد. برای تحقق این هدف، نوآوری و طراحی بسته‌بندی نقشی کلیدی در رسیدن به اهداف پایداری ۲۰۳۰ و فراتر از آن ایفا می‌کند.

گلنتکس که از دانشگاه فناوری چالمرز (Chalmers University of Technology) نشات گرفته است، بر پایه تحقیقات پیشرفته گووین ایندوشودان (Govin Induchoodan)، یکی از بنیان‌گذاران این شرکت، بنا شده است. این تحقیقات شامل استفاده از فناوری‌نانو برای عملکردپذیر کردن گرافن است که به این ماده امکان می‌دهد با پلاستیک‌های تخریب‌شده پیوند برقرار کند. این ویژگی منحصربه‌فرد باعث بهبود دوام مواد بازیافتی و افزایش کارایی آن‌ها می‌شود.

فناوری گلنتکس علاوه بر افزایش بهره‌وری مواد و بهبود چرخه بازیافت، به کاهش انتشار دی‌اکسید کربن نیز کمک می‌کند. این رویکرد نقش مهمی در پیشبرد بسته‌بندی‌های پایدار و کاهش وابستگی به پلاستیک خام ایفا می‌کند.

این شرکت تاکنون همکاری‌های متعددی را در صنایع مختلف در سطح بین‌المللی آغاز کرده است. نتایج آزمایش‌های اولیه نشان داده است که استفاده از فناوری گلنتکس می‌تواند تا ۳۰ درصد در مصرف مواد و کاهش انتشار دی‌اکسید کربن مؤثر باشد. همچنین، این روش باعث افزایش قابلیت بازیافت پلاستیک‌های مصرف‌شده می‌شود. چنین رویکردی کاملاً با اهداف پایداری پائولیگ برای بازیافت‌پذیر کردن تمام بسته‌بندی‌های خود تا پایان سال ۲۰۲۷ هماهنگ است.

اریکا هومبرت (Erika Hombert)، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در PINC، در خصوص این سرمایه‌گذاری گفت: «ما به‌دنبال شرکت‌هایی در حوزه بسته‌بندی بودیم که بتوانند به حل برخی از چالش‌های موجود در بسته‌بندی‌های مبتنی بر نفت کمک کنند. این در حالی است که آن‌ها باید همسو با مقررات اتحادیه اروپا و اهداف پایداری پائولیگ نیز باشند. گلنتکس در میان استارتاپ‌های این حوزه متمایز است، زیرا نه‌تنها دارای فناوری منحصربه‌فردی است، بلکه قابلیت استفاده از ماشین‌آلات موجود برای تولید و بازیافت را نیز دارد.»

آندرس سونسون (Anders Sonesson)، مدیرعامل گلنتکس، نیز اظهار داشت: «ما بسیار خوشحالیم که PINC به جمع سرمایه‌گذاران ما پیوسته است. تاکنون توجه زیادی از سوی شرکت‌های چندملیتی جهانی دریافت کرده‌ایم و نتایج اولیه آزمایش‌های ما در صنعت غذا و نوشیدنی بسیار امیدوارکننده بوده است. PINC یک شریک ایده‌آل برای ما در این مسیر است، زیرا علاوه بر تخصص صنعتی ارزشمند، شبکه گسترده‌ای از ارتباطات بین‌المللی را در اختیار دارد.»

گلنتکس در دور اولیه تأمین سرمایه، موفق به جذب ۰.۷ میلیون یورو شد. این تأمین مالی توسط صندوق سرمایه‌گذاری آلْمی اینوست (ALMI Invest) هدایت شد و شرکت‌های PINC و چالمرز ونچرز (Chalmers Ventures) نیز در این سرمایه‌گذاری مشارکت داشتند. با این حمایت مالی، گلنتکس به توسعه بیشتر فناوری خود و گسترش همکاری‌های بین‌المللی خواهد پرداخت.