مدیر راهبردی گروه صنعتی شیشه کاوه در تریبون نانو و صنعت ۱۴۰۲ با معرفی فناوری شیشههای کمگسیل، این شیشهها را برای استفاده هم در تابستان و هم زمستان مناسب میداند به طوری که مصرف انرژی را در هر فصلی به صورت بهینه مدیریت میکند. وی با آمار و نمودارهایی، شواهدی برای مقرون به صرفه بودن استفاده از این شیشهها ارائه داد.
گروه شیشه کاوه: شیشههای نانویی هم در تابستان و هم زمستان مصرف انرژی را بهینه میکنند
مهرداد کریمی اصلی، مدیر راهبردی گروه صنعتی شیشه کاوه درباره تولید محصولات شیشه تخت به روش نانو اسپاترینگ PVD میگوید: «شیشه کاوه بیش از ۴۰ سال تجربه به عنوان بزرگترین تولیدکننده شیشه و بلور در بخش خصوصی دارد که ۱۴ هزار فرصت شغلی را ایجاد کرده است. بلور خانگی و ظروف صنایع بستهبندی، انواع شیشههای تخت و مواد اولیه شیشه بلور از جمله حوزههای کسب و کار شرکت بلور کاوه است. گستره فعالیتهای گروه صنعتی شیشه کاوه به گونهای است که استانهای مختلفی نظیر خراسان، تهران، آذربایجان، قزوین و زنجان را در بر میگیرد.»
مهندس مهرداد کریمی اصلی میگوید: «دربخش شیشه تخت، انواع محصولات را داریم که میتوان به آیینه رنگی، شیشه سکوریت، شیشه مشجر، شیشه کوتینگ، شیشه فلوت رنگی و انواع آیینهها اشاره کرد. شیشه اکواستار، شیشه کنترل کننده انرژی، یکی از محصولات نانویی ما است. که از طریق لایهنشانی یک یا دو لایه نقره روی سطح شیشه به روش وکیوم اسپاترینگ تولید میشود. شیشههای شفاف معمولی دارای ضریب انتشار سطحی ۰٫۸۴ است که به معنای اتلاف زیاد انرژی است. با لایهنشانی مواد کمگسیل بر روی شیشه، ضریب انتشار سطحی آن به ۰٫۱ درصد میرسد که در نتیجه اتلاف انرژی به حداقل میرسد.»
اما چرا استفاده از اکواستار ضروری است؟ مهندس کریمی دراین باره میگوید: « حدود ۶۰ درصد از اتلاف انرژی در پنجرهها از طریق تابش از بخش شیشه است در واقع پنجرهها پاشنه آشیل در کنترل مصرف انرژی است. شیشه اکواستار با کنترل میزان تابش به صرفهجویی انرژی کمک میکند. این شیشه در تابستان و زمستان میتواند با کنترل تابش، مصرف انرژی را کاهش دهد. در تابستان این شیشهها پرتو مادون قرمز را کنترل کرده و از گرم شدن داخل ساختمان جلوگیری کرده و در زمستان نیز شیشه اکواستار با جلوگیری از خروج گرما، به گرم شدن داخل ساختمان کمک میکند که این کار با کمک لایههای نقره روی شیشه انجام میشود. این محصول گواهینامه استاندارد اروپا CE مارک، دارد، مطابقت با استاندارد محصولات پوششدار اروپا EN1096 داشته و گواهینامه استاندارد ملی ایران ( شیشههای پوششدار) را دارد.»
وی درباره مزیتهای روش اسپاترینگ برای تولید این شیشههای نانویی گفت: « این روش نیاز به گرم کردن و پیشگرمایش نداشته و چسبندگی و چگالی پوشش روی شیشه بسیار بالا است که با این کار ضخامت لایه افزایش یافته و استحکام بالا میرود. همچنین میتوان از گازهای مختلف از جمله گازهای واکنشپذیر استفاده کرد. روش اسپاترینگ میتواند دقت بالایی در کار داشته باشد به طوری که لایه به لایه ماده را روی زیرلایه قرار داده و تارگت میتواند در بالای زیرلایه قرار گیرد. تمیز کردن داخل محفظه برخلاف روش تبخیر گرمایی، به تجهیزات اضافی نیاز ندارد. این فناوری بسیار منعطف بوده، سیستمهای لایهای به صورت نانومحدود میتوان اعمال کرد حتی ۱۶ لایه را میتوان روی سطح شیشه قرار داد.»
وی با توجه به اهمیت تولید تارگتهای اسپاترینگ در کشور، از کلیه پژوهشگران دعوت کرد تا در این زمینه تحقیقات خود را مطرح نمایند.
لازم به ذکر است که این شرکت دارای سه خط تولید اسپاترینگ مگنترون با فناوری روز دنیا و یک خط آنلاین تولید کوتینگ آلومینیم جهت آیینههای آلومینیمی است و همچنین بازار صادراتی به ۶۵ کشور جهان را دارد.
چهارمین رویداد ملی تریبون نانو و صنعت، با رویکردی صنعتی، نانوفناورانه و دانشبنیان، از شنبه ۲۸ بهمن تا پنجشنبه ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ و از ساعت ۹ تا ۱۸، با ارائه بیش از ۷۰ تن از مدیران، متخصصان، پژوهشگران و نانوفناوران در حوزههای مختلف صنعتی کشور، به صورت مجموعه وبینارهای برخط (آنلاین) برگزار میشود. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنند.