در اجلاسیه اخیر کمیته فنی فناوری نانو سازمان جهانی استانداردسازی که از ۲۹ اردیبهشت تا ۲ خرداد ۱۴۰۴ (۱۹ تا ۲۳ می ۲۰۲۵) در سوئد به صورت هیبریدی برگزار شد، متخصصان ایرانی به صورت مجازی در نشستهای کارگروههای تخصصی کمیته بینالمللی حضور یافته و ۲ استاندارد مصوب با مسئولیت جهموری اسلامی ایران را ارائه و از آنها دفاع کردند و همچنین سه استاندارد جدید بینالمللی نیز از طرف ایران در این نشست پیشنهاد شد. این اجلاسیه بر تعیین اولویتها، حل چالشها و پیشبرد پروژههای استانداردهای بینالمللی تمرکز داشت.

مشارکت فعال جمهوری اسلامی ایران در نشست کمیته نانو سازمان جهانی استانداردسازی ایزو
مشارکت تیم ایران که متشکل از متخصصینی از دانشگاه، شرکتهای دانشبنیان و ستاد توسعه فناوری نانو، بود، نشانگر توانمندیهای علمی و تخصصی ایران در عرصه استانداردسازی نانو است. این نشست، علاوه بر بررسی فنی اسناد استانداردهای بینالمللی، فرصت مناسبی را برای متخصصین داخلی جهت تبادل نظر، توسعه همکاریهای علمی و صنعتی و یادگیریهای فنی و علمی فراهم می نماید.
استانداردهای در حال تدوین با مسئولیت ایران شامل:
۱- فناوری نانو – نانوامولسیونها – مشخصههای اصلی و روشهای اندازهگیری
۲- فناوری نانو – نانوذرات اکسید روی – مشخصههای اصلی و روشهای اندازهگیری
پیشنهادهای جدید استانداردهای بین المللی:
۱. فناوری نانو – نانولیپوزومها – مشخصههای اصلی و روشهای اندازهگیری
۲. سرامیکهای ضد میکروبی حاوی نانومواد – مشخصات و ارزیابی عملکرد
۳. فناوری نانو – پوششهای سخت نانومقیاس – مشخصات و روشهای آزمون
تاکنون ۱۱۳ استاندارد در بخشهای مختلف نانو در ایزو منتشر شده است که کشورمان با تدوین ۱۲ استاندارد بعد از کشورهای آمریکا کره جنوبی و ژاپن، در کنار کشور انگلستان جایگاه چهارم را دارد. تدوین استانداردهای بینالمللی معمولا دو تا سه سال زمان میبرد. اساس تدوین استانداردهای بینالمللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیتههای فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه میکنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۹ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور به عنوان عضو ناظرعضویت دارند.