فناورینانو پتانسیل زیادی برای بهبود کیفیت غذاهای مصرفی، دارد. با استفاده از کاربردهای مختلف این فناوری غذاها خوشطعمتر، سالمتر و مغذیتر خواهند شد. در حال حاضر درباره اثرات نانوذرات بر بدن انسان، یا اثرات سمی ممکن آنها اطلاعات کمی وجود دارد.
ضرورت بررسی ریسکهای احتمالی نانومواد در صنایع غذایی
فناورینانو پتانسیل زیادی برای بهبود کیفیت غذاهای مصرفی، دارد. با استفاده از کاربردهای مختلف این فناوری غذاها خوشطعمتر، سالمتر و مغذیتر خواهند شد. در حال حاضر درباره اثرات نانوذرات بر بدن انسان، یا اثرات سمی ممکن آنها اطلاعات کمی وجود دارد. هرمن استام که در قالب پروژهای برای مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا (JRC) در این زمینه فعالیت میکند، در نشستی که در انجمن علوم پیشرفته شیکاگو (AAAS) برگزار شد، در مورد آخرین دستاوردهای تحقیقاتی این حوزه سخنرانی کرد. در ادامه خلاصهای از این سخنرانی آمده است. فناورینانو میتواند برای بهبود طعم و مزه غذاها استفاده شده و عناصر البته افزودن نانومواد به مواد غذایی ریسکهایی نیز دربردارد. این مواد به خاطر رویکردهای فعلی ارزیابی ریسک در زمینه نانومواد نیز قابل استفاده هستند، اما یکی دیگر از مشکلات بررسی ریسکهای نانومواد فقدان تعریف دقیق از این مواد است. |