راهنمای احتیاطی برای کاربردهای فناوری‌نانو در بسته‌بندی مواد غذایی

شرکت As You Sow در ششم دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی، چارچوب جدیدی منتشر کرده است که در قالب آن برای شرکت‌های فعال در زمینه‌ی بسته‌بندی مواد غذایی و غذا، جهت شناسایی و ارزیابی نانومواد موجود در محصولات مبتنی بر فناوری‌نانو، پیشنهاداتی ارائه کرده است.

شرکت As You Sow در ایالات متحده آمریکا، در ششم دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی، چارچوب
جدیدی منتشر کرده است که در قالب آن برای شرکت‌های فعال در زمینه‌ی بسته‌بندی مواد
غذایی و غذا، جهت شناسایی و ارزیابی نانومواد موجود در محصولات مبتنی بر
فناوری‌نانو، پیشنهاداتی ارائه کرده است.

این چارچوب که برای محصولات بسته‌بندی مواد غذایی و غذای حاوی نانومواد ارائه شده
است، نشان می‌دهد که شرکت‌ها باید از عرضه‌کنندگان خود در زمینه ایمنی محصولات حاوی
نانومواد چه سوالاتی بپرسند تا در این زمینه آگاهانه تصمیم‌گیری کنند.

برخی از محورهای اصلی چارچوب جدید عبارتند از:

• مقدمه‌ای بر اصطلاحات و مسائل کلیدی با تشریح تعریف نانومواد؛ بررسی قابلیت نفوذ
نانوذرات به بدن انسان و مطالعات کنونی‌ مربوط به ریسک‌های بالقوه؛ بررسی خواص
منحصر به فرد مربوطه و تهدیدات سم‌شناسی تحت بررسی؛ و ارزیابی وضعیت سازمان‌های
فدرال آمریکا در تعیین وضعیت سم‌شناسی نانومواد.

• تشریح ریسک‌ها و وضعیت کنونی مقررات شامل: پیشرفت‌های کنونی سازمان حفاظت از محیط
زیست و اداره دارو و غذا در زمینه نانومواد و ملاحظات نوظهور مربوط به فقدان
مقررات.

• معرفی اقدامات برتر موجود در سازمان‌های دولتی، صنعتی و علمی، شامل سوالاتی که
باید از عرضه‌کنندگان پرسیده شود تا شفافیت زنجیره عرضه و اطلاعات مربوط به
شاخص‌های سم‌شناسی و ریسک آنها افزایش یابد.

• ارائه پیشنهادات، این پیشنهادات به شرکت‌هایی مربوط می‌شود که باید از
عرضه‌کنندگان محصولات غذایی و بسته‌بندی حاوی نانومواد اطلاعات مربوطه را کسب
نمایند.

چارچوب جدید، به طور گسترده در کل صنایع بسته‌بندی مواد غذایی و غذا توزیع خواهد
شد. انتظار می رود با استفاده از چارچوب جدید، آزمایش شفاف و دقیق‌تر محصولات حاوی
نانومواد جهت تضمین ایمنی محصولات غذایی و نوشیدنی‌ها فراهم شود.

متن کامل این گزارش از طریق نشانی قابل دریافت است.