یک شرکت انگلیسی با همکاری دانشگاه کمبریج موفق به ساخت جوهر گرافنی جدیدی شده که از آن میتوان برای چاپ قطعات الکترونیکی مختلف استفاده کرد. با این جوهر امکان تولید قطعات الکترونیکی با اشکال مختلف فراهم میشود.
ساخت جوهر گرافنی برای چاپ قطعات الکترونیکی
شرکت انگلیسی نوالیا (Novalia) با همکاری محققان دانشگاه کمبریج، روش جدیدی برای تولید جوهرهای گرافنی ارائه کرده است. با استفاده از این روش جدید میتوان از جوهرهای گرافنی برای تولید ادوات الکترونیکی استفاده کرد؛ این جوهرها به جوهرهای مبتنی بر آب که در حال حاضر در بازار وجود دارند اضافه میشود.
تافیگو حسن از محققان مرکز گرافن در کمبریج میگوید: «شرکتهای بسیاری در حال کار روی ساخت جوهرهای گرافنی هستند اما هیچ یک از آنها نتوانستهاند جوهر مناسبی به بازار عرضه کنند.»
کریس جونز از شرکت نوالیا میگوید: «امکان تولید جوهرهای رسانا با قابلیت چاپ در مقیاس صنعتی میتواند مسیرهای تازهای به سوی استفاده از گرافن در صنعت باز کند. این روش جدید، ما را قادر میسازد تا قطعات الکترونیکی را به اشکال مختلف تولید کنیم. این فناوری موجب انعطافپذیرتر شدن محصولات میشود.»
در این روش، ذرات بسیار کوچک گرافن درون ترکیبی از حلالهای حامل قرار داده شده و در نهایت این محلول به جوهرهای آبی موجود در بازار اضافه میشود. با تنظیم نسبت مواد موجود در این جوهر میتوان خواص سیال را کنترل کرد و در نهایت به حلال اجازه داد تا به سادگی با جوهرهای آبی رسانای موجود در بازار ترکیب شده و مقاومت آنها را کاهش دهد.
جوهرهای مبتنی بر گرافن میتواند بار نرخ ۱۰۰ متر در هر دقیقه روی سطح چاپ شوند؛ این سرعت متناسب با سرعت چاپ در صنعت است و نسبت به نمونههای اولیه ساخته شده بسیار سریعتر است. این گروه تحقیقاتی، این روش را روی فرآیندهای چاپی مختلف مورد آزمایش قرار دادند. هیچ پیش نیاز خاصی برای استفاده از جوهر گرافنی در صنعت وجود ندارد.