کاربردهای فناوری‌نانو در صنعت غذا و بسته‌بندی مواد غذایی

براساس گزارش جدیدی که توسط سازمان ایمنی غذای ایرلند (FSAI) منتشر شده است، فناوری‌نانو و کاربردهای آتی بالقوه آن در صنعت غذا و بسته‌بندی مواد غذایی، بحث و بررسی شده است.

براساس گزارش جدیدی که توسط سازمان ایمنی غذای ایرلند (FSAI) منتشر شده است،
فناوری‌نانو و کاربردهای آتی بالقوه آن در صنعت غذا و بسته‌بندی مواد غذایی،
بحث و بررسی شده است.

در این گزارش پیشنهادهایی ارائه شده تا ایمنی مصرف‌کننده در مقابل توسعه‌های
آتی این حوزه تضمین شود.

ارتباط ایمنی مواد غذایی و کاربردهای فناوری‌نانو در صنایع مواد غذایی و تغذیه،
کاربردهای فعلی و بالقوه فناوری‌نانو را ارائه کرده و الزامات احتمالی ایمنی
مواد غذایی را تشریح می‌کند. در این گزارش، مزایای بالقوه فناوری‌نانو برای
مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان شناسایی شده است. هرچند این گزارش اخطار می‌دهد که
دانش و اطلاعات فعلی درباره اثرات بالقوه فناوری‌نانو در زنجیره مواد غذایی
بسیار کم است، بنابراین ضروری است تا اطمینان حاصل کنیم که مقررات فعلی برای
تضمین سلامت انسان کافی هستند.

گزارش FSAI که توسط کمیته علمی وابسته به این سازمان تهیه شده، از نهادهای
قانونی اتحادیه اروپا می‌خواهد تا استفاده از این فناوری را در مواد غذایی و
شرکت‌های تولید‌کننده این مواد، نظام‌مند کند. نیاز به برچسب‌گذاری اجباری
محصولات غذایی یا بسته‌بندی‌های غذایی مبتنی بر نانو، توسط تولیدکنندگان در این
گزارش تاکید شده تا با استفاده از آنها مصرف‌کنندگان بتوانند در هنگام خرید،
اطلاعات لازم را بدست آورند.

هم‌اکنون مواد غذایی مبتنی بر نانو در بازارهای جهانی موجود است که عمدتا از
طریق تجارت اینترنتی به فروش می‌رسند. البته تعداد کمی از این محصولات در خارج
از کشورهای اروپایی تجاری شده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود که ارزش بازار این بخش تا سال ۲۰۱۰ به ۱۵ میلیارد یورو افزایش
یابد. در طی دهه‌های آتی فناوری‌نانو تاثیر زیادی بر نوآوری‌های بخش مواد غذای
خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود که کاربردهای زیادی در بخش مواد غذایی داشته
باشد. البته در عین حال کاربردهای جدید فناوری‌نانو در این بخش، از نظر ایمنی،
چالش‌های جدیدی نیز در بر دارد و باید در این زمینه مقررات مناسبی تدوین شود تا
سلامتی مصرف‌کنندگان تضمین گردد. در این راستا لازم است تا تجزیه و تحلیل ریسک
انجام شده و کنترل‌های ایمنی مواد غذایی نیز به طور دقیق انجام شوند.