نانوتراشه ارزان قیمتی در آفریقای جنوبی ساخته شده که میتواند با بلعیده شدن و وارد شدن به سیستم گوارش، وجود عوامل بیماریزا را شناسایی کند. این ابزار در حال تجاریسازی است و نمونه اولیه آن ساخته شده است.
نانـوتـراشهای که بلعیده میشود تا بیماری را شناسایی کند
به گزارش سایت فناوری های همگرا به زودی مردم آفریقا از فناوری بهرهخواهند برد که در آن یک نانوتراشه توسط فرد بلعیده شده و این نانوتراشه عفونت باکتری را بسیار سریعتر و ارزانتر از روشهای رایج شناسایی خواهد کرد.
این ابزار در اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی تجاریسازی شده و با هزینه کمتر از روشهای رایج در اختیار بیماران قرار میگیرد. این نانوتراشه میتواند در مدت ۱۵ دقیقه بیماری را شناسایی کند این در حالی است که روشهایی که از خون یا ادرار برای تشخیص طبی استفاده میکند معمولا چند روز زمان نیاز دارد.
دستاورد پزشکی مورد استفاده در این تراشه نوعی حسگر بوده که توسط محققان دانشگاه استلنبوش و در مدت دو سال ابداع شده است. این فناوری به صورت پتنتی در حال ثبت است.
سازمان نوآوری فناوری هزینه ساخت نمونه اول این ابزار را برای وارد شدن به مرحله تجاریسازی پرداخت کرده است. ویلی پرولد از محققان این پروژه میگوید: « نکته جالب توجه در این تراشه آن است که حسگر آن به صورت ویژه برای باکتریهای ویژهای طراحی میشود. شما میتوانید این حسگر را برای باکتری مورد نظر تنظیم کنید یا اگر نگران آلودگی آب در روستاها هستید کافی است که این حسگر برای فعالیت باکتری ایکولا تنظیم شود. این حسگر قادر به شناسایی بیماری در غلات نیز است.»
هر ساله در حدود ۲۵۰ میلیون نفر به اورگانیسمهای پاتوژنی مبتلا میشوند که حداقل ۲۰ میلیون نفر از این افراد جان خود را از دست میدهند. تشخیص سریع میتواند مانع مرگ بیماران شود.
پژوهشگران این پروژه از انتیبادی ویژه انتیژن بیماری برای به دام انداختن آن استفاده میکنند. این نانوتراشه بعد از بلعیده شدن در سیستم گوارشی فعال شده و میتواند به شکار عوامل بیماریزا بپردازد.
پرولد میافزاید: « ما قصد داریم این فناوری را با قیمت کم در اختیار مردم قرار دهیم تا از ان بهرهمند شوند.»