برای پاسخ به نیاز موجود در کشور در بخش تصفیه پساب، شرکت دانش پژوهان صنعت نانو با جذب سرمایه موفق به افزایش ظرفیت تولید نانوغشاءهای خود شده است.
افزایش ظرفیت تولید نانوغشاءهای سرامیکی برای پاسخ به نیاز بازار
شرکت دانش پژوهان صنعت نانو، یکی از شرکتهای فعال در زمینه تولید نانوغشاهای سرامیکی، موفق به توسعه خط تولید خود شده است. این شرکت پس از موفقیت در پیادهسازی اولین سیستم تصفیه پساب در یکی از کارواشهای شهر تهران، عملکرد سامانه نانوغشاء سرامیکی خود را به صورت عملی به اثبات رساند و پس از آن بود که توجه بسیاری از شرکتهای را به خود جلب کرد.
علیاکبر بابالو، مدیرعامل شرکت دانش پژوهان صنعت نانو درباره فناوری تصفیه پساب میگوید: « سال گذشته این سامانه برای کارواش سانترالنو نصب و راهاندازی شد و در حال حاضر بعد از گذشت یکسال این سامانه به خوبی کار میکند و این کارواش درخواست افزایش حجم تصفیه پساب را دارد.»
بابالو یکی از مشکلات اصلی شرکت دانش پژوهان صنعت نانو را ظرفیت کم تولید نانوغشاءهای سرامیکی میداند به طوری که اگر قرار باشد این سامانه در یک روستا برای تصفیه آب نصب و راهاندازی شود، شرکت دانش پژوهان صنعت نانو با ظرفیت فعلی باید دو سال کار کند تا غشاء مورد نیاز برای این روستا را بسازد.
مدیرعامل شرکت دانش پژوهان صنعت نانو میگوید: « برای حل مشکل ظرفیت تولید نانوغشاء، اقدام به جذب سرمایه کردیم و در حال حاضر شرکت دانش پژوهان صنعت نانو در حال توسعه خط تولید است. پیش از این ظرفیت ما برای تولید نانوغشاء کمتر از یک متر مربع در روز بود که با توسعه این خط ظرفیت ما در خرداد ماه از یک متر مربع رسیده و تا ۲۲ بهمن به ۱۲ متر مربع خواهد رسید. با این ظرفیت میتوانیم غشاء مورد نیاز برای تصفیه آب یک روستا را در مدت زمان بسیار کوتاهی تولید کنیم.»
بابالو معتقد است که افزایش ظرفیت تولید نانوغشاء، پیش از توسعه بازار ضروری است چرا که با ظرفیت کم امکان پاسخدهی به نیاز بازار وجود ندارد. وی میافزاید: « بنابراین در عین حال که بازاریابی برای جلب نظر مشتریان را انجام میدادیم به فکر توسعه خط تولید نیز بودیم.»
در این سامانه، آب خاکستری بهصورت هیبریدی با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیکی چند کاناله تصفیه و گندزدایی میشود. جنس غشاهای بهکار رفته در این دستگاه، سرامیکی بوده که اندازهی حفرات این غشاها توسط مهندسان و متخصصان شرکت دانش پژوهان صنعت نانو با استفاده از فناوری نانو مهندسی شدهاست. این سامانه در دو مرحلهی میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون، پساب ورودی را تصفیه و آب را برای استفادهی مجدد به سیستم باز میگرداند. در مرحلهی میکروفیلتراسیون چربیها، شویندهها و دیگر درشت مولکولها و همچنین تا حدود زیادی میکروبها و میکروارگانیسمها و در مرحلهی اولترافیلتراسیون تمامی میکروارگانیسمها و حتی لاشهی میکروارگانیسمها از آب ورودی حذف میشود. محصول نهایی، آب با کیفیتی خواهد بود که دارای استانداردهای داخلی و جهانی است. همچنین فیلترهای این دستگاه را می توان با جریان معکوس آب تمیزی که تولید میشود، شستشو داد تا بدین ترتیب از گرفتگی غشاها جلوگیری شود؛ به این شکل که آب تمیز با فشار معینی در خلاف جهت جریان، از فیلتر عبور داده شده و باعث باز شدن حفرهها میشود. در نتیجه عمر غشاهای مورد استفاده در این دستگاه بسته به نوع پساب مورد استفاده، بین ۵ تا ۱۰ سال است.