چالش طراحی و ساخت برچسب‌های پلیمری هوشمند شیشه

چالش طراحی و ساخت برچسب‌های پلیمری هوشمند شیشه

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو به‌منظور داخلی سازی، جلوگیری از اتلاف انرژی، کاهش ارزبری و همچنین بهره‌مندی از ظرفیت زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور، چالشی با عنوان طراحی و ساخت برچسب‌های پلیمری هوشمند شیشه را مطرح نموده و از طرح‌های فناورانه و نوآورانه در این زمینه حمایت می‌نمایند. علاقه مندان تا ۱۵ مهر ماه برای ارسال طرح فرصت دارند.

در سال‌های اخیر استفاده از برچسب‌های پلیمری هوشمند بر روی انواع شیشه‌ها ازجمله شیشه‌های ساختمان و شیشه‌های خودرو افزایش یافته است. ایجاد حریم خصوصی، جلوگیری از ورود اشعه‌های فرابنفش، کاهش ورود نور آفتاب به داخل و زیبایی از جمله دلایل اقبال به این برچسب‌ها بوده است. اما مهم‌ترین دلیل برای استفاده از این برچسب‌ها به‌جای استفاده از شیشه‌های جایگزین، قیمت پایین، راحتی نصب و استفاده بر روی شیشه‌های موجود است.

در همین راستا ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو به‌منظور داخلی سازی، ذخیره انرژی، کاهش ارزبری و همچنین بهره‌مندی از ظرفیت زیست‌بوم فناوری و نوآوری، چالشی با عنوان “‌طراحی و ساخت برچسب‌های پلیمری هوشمند شیشه” را مطرح نموده و از طرح‌های فناورانه و نوآورانه در این زمینه حمایت می‌نمایند.

بدین منظور از نخبگان، صاحبان ایده و شرکت‌های دانش‌بنیان وفناور کشور دعوت می‌نماید تا طرح‌های خود را با توجه به رویکردهای پیشنهادی ذکر شده از طریق سایت اینوتن (Innoten.ir) ارسال نمایند.

نکات فنی:

در راستای اجرای مقررات ملی ساختمان که مقاوم‌سازی ساختمان و نیز بهینه‌سازی مصرف سوخت را مد نظر قرار داده است، نصب برچسب‌های پلیمری ایمنی شیشه توصیه می‌گردد. امروزه ارائه برچسب‌های ایمنی و محافظتی چندمنظوره به عنوان راهکاری ارزان و کاربردی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. این برچسب‌ها فیلم‌‌های پلیمری با ضخامت چند میکرومتر و معمولا اصلاح شده با ساختار‌ها و نانو‌ذرات فلزی یا اکسید فلزی هستند.

برچسب‌ها دارای ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالای کششی، شفافیت برای عبور‌دهی نور مرئی، قابلیت اتصال قوی فیلم با شیشه هستند. نصب آن‌ها سریع و آسان بر روی انواع شیشه‌‌های ساختمانی و خودرو می‌باشد. همچنین این برچسب‌ها قادرند تا از پرتاب شدن ذرات شیشه در اثر شکسته شدن جلوگیری نمایند.

البته این محصول در گرید‌های مختلف می‌توانند دارای خواصی نظیر جلوگیری از عبور پرتو UV، محافظت در برابر آتش یا حرارت، جلوگیری از مه‌‌گرفتگی، جاذب صوت و ممانعت از شکستگی شیشه و یا ترکیبی از این ویژگی‌ها در یک برچسب باشند. نوع حرارتی این برچسب پوشش کم‌گسیل است که بر روی شیشه‌های ساختمان (جدارهای نورگذر) نصب می‌گردد. برچسب‌های پلیمری ساختمانی بنا به نوع و عملکرد، از سمت داخل پنجره‌ها و یا سمت خارج نصب می‌شوند. برای نصب آن‌ها نیازی به تعویض شیشه یا خروج آن از قاب نمی‌باشد.

حداقل ویژگی‌های مورد انتظار:

  • حداکثر انتقال UV: ۱ درصد
  • مقاومت گرمایی: ۲۰- تا ۸۰+ درجه سانتی‌گراد
  • ارائه چسب مناسب جهت چسباندن به شیشه
  • قابلیت برش دادن بدون تغییر در ویژگی‌های آن
  1. راهکارها و طرح‌های ارائه شده باید کاملاً شفاف و روشن باشند.
  2. منبع واردات مواد اولیه و یا تجهیزات مورد نیاز پیش‌بینی شود.
  3. در طرح از پلیمرهای با طول عمر بالا استفاده شده باشد.
  4. در طرح ارائه شده از چسب‌های با کیفیت بالا استفاده شود.
  5. در طرح پیشنهادی فیلترهای UV و IR درنظر گرفته شده باشد.
  6. شرح نتایج بر اساس اصول علمی و مستندات باشد.
  7. امکان بازدید و ارزیابی در هر مرحله از ساخت باید فراهم شود.
  8. روش‌های پرهزینه و بدون توجیه اقتصادی قابل‌قبول نیست.
  9. طرح قابلیت تجاری‌سازی داشته باشد.
  10. پیش‌بینی زمان بهره‌برداری از طرح بیش از ۱ سال نباشد.
  11. دریافت استاندارهای لازم بر عهده سازنده است و سازوکارهای آن باید لحاظ شود