برای کمک به بهبود بیمارانی که دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شدهاند، محققان نانوذرات حاوی پپتید ساختند. این نانودارو روی موشهای آزمایشگاهی نتایج مثبتی داشته است.
نانودارویی برای بهبود بیماران مبتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی
محققان معتقدند که نانوداروی جدید آنها موفق به درمان حمله قلبی در موشهای آزمایشگاهی شده است. آنها نانوذرات جدیدی ساختند که میتواند پپتیدهای Mp6 را در بدن رهاسازی کند، پپتیدی که قادر به مهار ترومبوز و کاهش التهاب بدن بدون افزایش خطر خونریزی پس از سکته قلبی میشود.
دانشمندان برای مهار ترومبوز (تشکیل لختههای خونی) بدون افزایش خطر خونریزی، یک سامانه رهایش داروی مبتنی بر نانوذرات ساختهاند. این تیم معتقد است که این نوآوری درمانی میتواند اثرات جانبی داروهای ضدپلاکتها را که در حال حاضر استفاده میشوند، به حداقل برسانند، در واقع یک روش درمان تکمیلی برای بهبود بعد از حمله قلبی یا مغزی است.
محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو نشان دادند که این داروی آنها بدون ایجاد خونریزی بیش از حد در معالجه حملات قلبی در مدلهای حیوانی موثر است.
ژیائوپینگ دو، استاد داروسازی دانشگاه ایلینویز که رهبر این گروه تحقیقاتی است نتایج یافتههای خود را در Science Translational Medicine به چاپ رسانده است.
وی میگوید: «متاسفانه داروهای ضدپلاکت کنونی نه تنها مانع از لخته شدن خون که این موضوع باعث حمله قلبی و سکته مغزی است، میشوند، بلکه پلاکتها را نیز مختل میکنند. در واقع در هنگام خونریزی در عملکرد پلاکتها برای لخته شدن خون، اختلال ایجاد میکنند. در برخی موارد، خونریزی شدید میتواند زندگی بیمار را تهدید کند. جادوی این داروی جدید آن است که از لخته شدن جلوگیری کرده اما باعث نمیشود که فرد در معرض خونریزی قرار گیرد.»
در این پروژه، محققان نانوذراتی برای انتقال و تحویل پپتید Mp6 به پلاکتها ارائه کردند. این داروی حاوی نانوذرات حامل پپتید که به M3mP6 شهرت دارد، روی موشها با موفقیت موردآزمایش قرار گرفته است.
بررسی محققان این پروژه نشان میدهد که استفاده از این دارو در موشها موجب شده تا آسیب به قلب کاهش یافته و ترومبوز به حداقل برسد و التهاب نیز کم شود. همچنین عملکرد قلب بهبود پیدا کرده است.