با استفاده از روش رزونانس پلاسمون سطحی و بهکارگیری نانوذرات طلا، محققان روشی دقیق برای تشخیص ویروس کرونا ارائه کردند.
شناسایی دقیق ویروس کووید ۱۹ با استفاده از رزونانس پلاسمون سطحی
میلیونها نفر در جهان برای مشخص شدن آلودگی به ویروس کووید ۱۹ مورد آزمایش قرار گرفتهاند. بیشتر این تستها با استفاده از کیتهایی انجام شده که متکی به واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) است. این روش حساس، براساس تکثیر RNA ویروس از نمونه بزاق بیمار است.
با این حال، با افزایش تعداد بیماران و گسترش این بیماری، نیروی انسانی کافی برای انجام تست با این روش وجود ندارد. از این رو محققان به دنبال ارائه روشهای تشخیصی جدید هستند.
در مقالهای که پژوهشگران در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند یک روش بالقوه دقیقتر برای شناسایی ویروس کووید ۱۹ با استفاده از سنجش گرمانوری پلاسمونیک ارائه دادند.
متخصصان حوزه بهداشت بر این عقیده هستند که انجام تست برای کنترل شیوع بیماری کرونا بسیار حیاتی است. با این حال، آزمایش در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا به دلیل محدودیت منابع و معرفهای لازم برای انجام تست، به آهستگی انجام میشود و نمونههای زیادی در نوبت انجام PCR هستند.
علاوهبر این، تعداد زیادی نتایج اشتباه و کاذب تاکنون گزارش شده است. روشهای دیگر نظیر توموگرافی محاسباتی یا CT و کشت را نمیتوان به سرعت انجام داد.
جینگوانگ و همکارانش به دنبال تستهای سریع بودند که بتوانند کووید ۱۹ را با سرعت بالاتری شناسایی کند. آنها از روشی به نام رزونانس پلاسمون سطحی منطقهای استفاده کردند که میتواند برهمکنش میان مولکولها را روی سطح یک نانوساختار فلزی با استفاده از تغییر در ضریب شکست شناسایی کند.
این گروه تحقیقاتی، پیمایشگری از جنس DNA ساختند که میتواند توالی ویژه RNA ویروس کووید ۱۹ را شناسایی کرده و آن را به نانوذرات طلا متصل کند. زمانی که بخشی از ژنوم ویروس به این سیستم وارد شود، RNA ویروس به مکمل خود روی پیمایشگر DNA متصل میشود.
این گروه برای گرم کردن نانوذرات از لیزر استفاده کردند، این فرآیند موجب میشود تا توالیهای همسان ناقص به سختی بتوانند به رشتههای پیمایشگر متصل شوند و در نتیجه میزان خطا بهصورت نتیجه مثبت کاذب کاهش یابد.
با این روش میتوان بین انواع مختلف ویروسهای خانواده کرونا تفکیک قائل شد.