محققان نشان دادند که با استفاده از کوریگامی نانوسیم و پلیمر میتوان موادی جدید برای تولید قطعات الکترونیکی انعطافپذیر تولید کرد.
ترکیب نانوسیم و پلیمر برای تولید الکترونیک انعطافپذیر
اوریگامی به هنر تا زدن ورق و تولید ساختارهای مختلف گفته میشود که این کار در حوزهی علم نیز مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از زیرشاخههای اوریگامی، کوریگامی است که در آن علاوه بر تا زدن، سوراخکاری ساختار نیز انجام میشود.
اخیراً مقالهای در نشریهی Advanced Materials توسط محققان دانشگاه بوفالو به چاپ رسیده که در آن چگونگی از کوریگامی برای تولید ساختارهای الکترونیکی انعطافپذیر نشان داده شدهاست. این گروه تحقیقاتی برای این ساختارها از ترکیب پلیمر و نانوسیم استفاده کردند. ساختار نهایی را میتوان برای بهبود عملکرد لباسهای هوشمند و پوست الکترونیکی مورد استفاده قرار داد.
شنکیانگ رن از محققان این پروژه میگوید: «در الکترون چاپی معمولاً از ساختارهای صلب استفاده میشود که قابل انطباق با بدن انسان نیست؛ در حالی که بدن انسان دارای انحناء بوده اما بوردهای مدار چاپی قابل خم کردن نیستند. ما برای حل این مشکل به سراغ کوریگامی رفتیم تا از آن برای تولید ادوات الکترونیکی انعطافپذیر و مستحکم استفاده کنیم.»
برای انجام این پروژه ابتدا شبیهسازیهایی در دانشگاه تمپل انجام شد. محققان نشان دادند که بدون استفاده از کوریگامی، پلیمر PthTFB تنها ۶ درصد خم میشود؛ بدون این که خواص الکترونیکی آن دستخوش تغییر شود. اما با کوریگامی میتوان این پلیمر را تا ۲۰۰۰ درصد کشید.
از نتایج این پروژه میتوان در حوزههای مختلف نظیر پوست الکترونیکی، نمایشگرهای قابل انحنا و کاغذهای الکترونیکی استفاده کرد. یکی از مهمترین کاربردهای این مواد، استفاده از آنها در تولید لباسهای هوشمند است که بازار ۴ بیلیون دلاری در سال ۲۰۲۴ خواهند داشت.