کارگروه زیرساخت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، نشستی را با دعوت از ۳۱ نفر از برترینهای فناوری نانو ایران، روز سه شنبه ۱۸ اسفندماه سال جاری، در محل ستاد برگزار نمود.
جلسه هم اندیشی با محققان برگزیده در خصوص مالکیت فکری
کارگروه زیرساخت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، نشستی را با دعوت از ۳۱ نفر از برترینهای فناوری نانو ایران، روز سه شنبه ۱۸ اسفندماه سال جاری، در محل ستاد برگزار نمود.
در این جلسه دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در خصوص لزوم ثبت پتنت و حمایت از مالکیت فکری مطالبی را بیان کرد. سرکار با اشاره به عدم وجود آشنایی کافی استادان و محققان با موضوع ثبت پتنت، تغییر نگرش محققان از ارائه مقاله به سمت ثبت پتنت را از الزامات توسعه صنعت و شکلگیری اقتصاد فناوری نانو در کشور برشمرد.
دکتر سرکار، با اشاره به طرح جدید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برای حمایت از محققان برتر در زمینه ثبت پتنت گفت: «دلایلی از قبیل ارتقای علمی و یا فارغ التحصیلی دانشجویان وجود دارد که محققان را وادار به ارائه مقاله میکند و از طرفی انتشار مقالات علمی مشکلاتی را بر سر راه ثبت اختراعات بین المللی ایجاد مینماید. از این رو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، تصمیم گرفته است تا در برنامه جدیدی با حمایت از ثبت رایگان ۴ اختراع به صورت provisional برای هر محقق برتر، این مشکل را برطرف کند».
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در ادامه به لزوم حمایت از ایجاد و توسعه دفاتر مالکیت فکری در مراکز فعال فناوری نانو خصوصا دانشگاهها و نیز حمایت از ایجاد شرکتهای خدمات تخصصیIP از سوی بخش خصوصی، تأکید کرد.
در این هم اندیشی همچنین، برنامه حمایتی جدید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در زمینه ثبت اختراع اعلام شد. حمایتهای اعلام شده در این جلسه عبارتند از:
• ثبت رایگان ۴ اختراع به صورت provisional ظرف دو هفته؛ • حمایت از پتنتهایی که تجاری شوند: ۲۰۰ میلیون ریال؛ • حمایت از ثبت پتنتهای خوش آتیه برای ثبت در دو کشور؛
این حمایتها برای افراد حاضر در این هم اندیشی که دارای بالاترین میانگین امتیاز در طی ۵ دوره برگزاری جشنواره برترینهای فناوری نانو و یا دارای دو اختراع ثبت شده بین المللی (پتنت) هستند، در نظر گرفته شده است.
در پایان این جلسه، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو آمادگی خود را برای برگزاری کارگاههای آموزش ثبت پتنت برای دانشگاهها، استادان و مدیران دانشگاهها، اعلام نمود. |